Venäläissivusto teki esikatsauksen tulevaan Nokia N8 -lippulaivamalliin

Tunnettu matkapuhelinsivusto Mobile-Review on jälleen kerran päässyt käsiksi vielä julkaisemattomaan matkapuhelinmalliin. Tällä kertaa venäläissivuston hyppysissä on huhuissa melkoisesti viime aikoina pyörinyt Nokia N8, josta odotetaan kännykkäjätin ensimmäistä Symbian^3-puhelinta. Uutuuden virallisen esittelyn pitäisi tapahtua toukokuussa. Kauppoihin puhelin suuntaa tämänhetkisen tiedon valossa heinä-syyskuussa.

Mobile-Review:n ennakko N8-lippulaivasta on venäjäksi, mutta Googlen käännöspalvelun avulla pääpointit saa esille myös eksoottisempia kieliäkin taitamaton. Uusia tietoja laitteen ominaisuuksista artikkeli ei tarjoa, mutta mobiiliguru Eldar Murtazin mielipide S^3-alustasta tulee selväksi. Se ei ole ylistävä, sillä alustaa kuvaillaan hieman kiillotetuksi versioksi nykyisestä, joka ei yllä Google Androidin ja iPhonen tasolle. Symbianin todellista mullistusta saadaan siis edelleen jäädä odottamaan.

Nokia N8:n ominaisuuksiin kuuluvat kapasitiivinen kosketusnäyttö, 12 megapikselin kamera, 720p-videokuvaus, Xenon-salama ja HDMI-liitäntä. Puhelimen tehot ja näytön koko säilyvät edelleen kysymysmerkkeinä.

Mobile-Review:n juttu sisältää useita kuvia laitteesta, jotka kannattaa käydä vilkuilemassa lävitse.

9 kommenttia

 1. Puhelimen käyttöjärjestelmää hiotaan vielä, joten siitä ei kannata lopullista päätelmää tehdä. Tosin itse en odota Symbianilta mitään, tuleva Meego on sen sijaan kiinnostavampi alusta. Puhelimen ulkonäkö tuskin tulee enää muuttumaan, joten sitä voi hyvin arvostella sanoilla ruma kuin mikä! Eikö Nokialla ole varaa palkata muotoilijoita?

 2. Muotoilu on aivan huikea. Katsokaapa tarkasti kuvaa, niin näyttää aivan kuin N900 kuorien päälle olisi pistetty nuo lisäpalat.

 3. Aika surullista jos tämä on parasta mihin Nokia pystyy. Ei Nokiasta ole vastusta iphonelle tai Androidille huippumalleissa.

 4. Sehän näyttää rumalta kuin kiinakännykkä mutta erona on että kiinapuhelinkin näyttää kalliimmalta ja paremmalta kuin Nokia N8. Uskoisi että Nokialla on varaa palkata muotoilijoita mutta ilmeisesti Nokia haluaa että sen kilpailijat ohittavat sen muotoilussa(sekä muussakin)

  Signeeraa.
  Bhidda Kanth Deb

 5. maailmalla kiertää huhu, että nokian sisällä on henkilöitä (2 hlö), jotka haluavat tietoisesti vahingoittaa nokian brändiä… siinä he ovat totisesti onnistuneet! nämä myyrät osaavat kyllä puhua ja vakuuttaa mutta kaikki muutokset ovat tulossa vasta tulevaisuudessa… näin on ollut jo muutaman vuoden.

  osakkeenomistajan kannalta nuo ”veljekset” pitäisi saada kammettua ulos nokiasta ennenkuin kurssi tippuu alle euron…

  t. osakkeenomistaja

  1. Höpöhöpö. Tarpeeksi iso osa porukasta kun on visuaalisesti tahvoja, tulee juuri tuollaista jälkeä. Varsinkin jos se, joka päätöksen tekee, ei kuuntele tarpeeksi sellaisia ihmisiä, joilla on visuaalista silmää. Jotenkin tuntuu/näyttää siltä, että Nokialla ei designereita pahemmin kuunnella.

 6. noissa kuorissa ei muuta vikaa oo, kuin se että näytön kokoon suhteutettuna raamien paksuus ympärillä on aivan kauheata katsottavaa. tarvitseeko oikeasti näytön ympärillä olla noin paljon ”tyhjää” tilaa?

  myy kuitenkin kuin häkä

 7. Näytön ympärillä on ihan liian paljon vapaata tilaa. Sitä tilaa olisi voinut käyttää näytän kasvattamiseen kuin tyhjäksi jättöön.

  Signeeraa. Bhidda Kánth Deb

 8. nokian tekniikka ei riitä yli 3,5″ näyttöihin… vanjoki on varmaan päättänyt tämänkin asian. päättihän hän aikoinaan, että nokia ei valmista kosketusnäyttöjä, koska niillä ei ole kuulemma tulevaisuutta… tästä johtuen nokia on vieläkin pari vuotta muita valmistajia jäljessä.

  pari kolme asiaa nokia osaa takuuvarmasti tehdä muista valmistajista poiketen… nokian lippulaivamalli on aina mahdollisimman pienellä näytöllä, mahdollisimman paksu sekä näytön ja reunojen välinen tila on mahdollisimman leveä… ehkä nokia on ottanut mallia silitysraudoista.

  t. osakkeenomistaja

Kommentointi on suljettu!