Nokia N8:n tarkat tiedot valuivat verkkoon

Matkapuhelinvalmistaja Nokian seuraavan lippulaivamallin viimeisimmätkin yksityiskohdat alkavat olla selvillä. Nokia N8 -mallinimellä tunnettavasta laitteesta on huhuttu jo pitkään, mutta 12 megapikselin kameran, Xenon-salaman ja HDMI-liitännän lisäksi sen tekniikasta ei ole juurikaan ollut varmaa tietoa saatavilla.

Verkkoon vastikään vuotaneiden dokumenttien mukaan Nokia N8:ssa on seuraavat ominaisuudet:

 • 3,5 tuuman OLED-kosketusnäyttö, kapasitiivinen, tarkkuus 640 x 360 pikseliä.
 • 12 megapikselin kamera, Carl Zeiss -optiikka, 20x digitaalinen zoomi.
 • 680 megahertsin suoritin.
 • 256 MB:tä RAM- ja 512 MB:tä ROM-muistia.
 • 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.
 • microSD-muistikorttipaikka.
 • FM-radio.
 • 1200 mAh:n akku.

Puhelimen kerrotaan olevan kooltaan 113,5 x 59 x 12,9 millimetriä ja painavan 135 grammaa. Vertailuna mainittakoon Apple iPhone 3GS:n vastaavat luvut, jotka ovat 115,5 x 62,1 x 12,3 millimetriä ja 135 grammaa.

Nokia N8:n odotetaan saapuvan markkinoille heinä-syyskuussa.

Lähde: UnwiredView

20 kommenttia

 1. Tämänkö pitäisi olla Nokian uusi lippulaiva? Kamala muotoilu, huono resoluutio, paksut ulkoreunat, pienikapasiteettinen akku, laitteeseen tungettu aivan turhaa 12 MP kamera (kuvanlaatu kärsii, kun on pieni objektiivi ja suuri resoluutio), lihavampi kun kilpailijat ja Symbian sisällä. Kuka kertoisi Nokian johdolle, että nyt eletään vuotta 2010?

  Mullistavasta käyttökokemuksesta tai innovaatioista ei tietoakaan, kyllä hävettää olla suomalainen… Onneksi moni ulkomailla luulee Nokain olevan japanilainen yritys.

  1. Lihavampi kuin kilpailijat? Onhan tuo pienempi ku iphone ja paljon potentiaalisempi.

  2. Niin no sinullehan ei kelpaa koskaan mikään nokian tekemä, se on jo nähty joten jospa pitäsit jatkossa sen leipäläpeasi tukossa.

 2. Valuivat verkkoon??
  Nokiahan julkisti N8:n noin tunti sitten.

 3. Miksi tälläiseen lippulaivamalliin on tungettu prosessori jonka kellotaajuus on vain 680 megahertsiä?
  Muilla suurilla valmistajilla on lippulaivoissaan gigahertisn suorittimet ja näytöt 4 tuumaisia.

  Hyvin ikävää että Nokia pilaa huippumallinsa käyttämällä osia jotka ovat vuodelta 2004 ja muotoilu nelivuotiaan suunnitelema.

  Signeeraa. Bhidda Kanth Deb

  1. Monilla muilla on åpuhelimissaan käyttöjärjestelmät, jotka on huomattavasti resurssisyöpömpiä kuin Symbian.

 4. ”kellotaajuus on vain 680 megahertsiä” Ei niillä hertseillä ole normaalille ihmiselle mitään väliä kun ei laitteella kovin kummoista luvunmurskaista harrasteta. Kunhan käyttö on sulavaa niin saa olla vaikka kymmenesosa tuosta.

  ”näytöt 4 tuumaisia” Isompi näyttö -> isompi laite. 3,5” riittänee suurimmalle osalle hyvinkin, mutta resoluutio oltaisiin tietty voitu venyttää tuonne N900:sen lukemiin.

  ”laitteeseen tungettu aivan turhaa 12 MP kamera” Näitä nyt löytyy monen muunkin valmistajan ”multimediapuhelimista”. Kai megapikselit myy vaikka pokkarikameroissakin (joiden optiikka ja kennot kuitenkin aivan eri laatua) kaikki kymmenen päälle olevat pikselit vaan heikentävät kuvanlaatua pikselitiheyden kasvaessa liian suureksi.

  ”Kamala muotoilu, paksut ulkoreunat” Näyttää edelleen siltä, että tuo olisi jossain dockissa eli jos/kun ei, niin ei todellakaan hyvältä näytä.

  Tosiasiassa ”nykypuhelimista” ei ole pitkään aikaan iskenyt. Kosketusnäytöllisetkin mallit ovat käytännössä kaikki ekan iPhonen kopioita eikä ”mitään uutta” ole esitetty.

 5. ”Tosiasiassa “nykypuhelimista” ei ole pitkään aikaan iskenyt. Kosketusnäytöllisetkin mallit ovat käytännössä kaikki ekan iPhonen kopioita eikä “mitään uutta” ole esitetty.”

  Aika paksua 😀 Luuletko että Iphone oli eka laite jossa oli kosketusnäyttö ja kuvakkeita. LOL

 6. ”Aika paksua 😀 Luuletko että Iphone oli eka laite jossa oli kosketusnäyttö ja kuvakkeita. LOL”

  En toki, itsekin tökittävän omistin jo aikaan ennen iPhonea – oli kuvakkeetkin ja kaikki. iPhonen myötähän nuo vain nousivat pda-puhelin-nichestä valtavirtaan. Mun mielestä nyt vaan kaikki nykyiset iPhonet, N97:kat, Nexukset, HD2:set jne. ovat turhan paljon toistensa kaltaisia ja kovin tylsiä. ”Wow faktoria” ei löydy.

  1. Ja höpön löpön. Kosketusnäyttökännyköitä oli paljon jo kauan ennen iphonea. Niitä oli sekä Nokialla, että etenkinEricssonilla jne.

   1. Enkö näin juuri todennut ja kerroin omistaneenikin? Jos taas ”höpö” kohdistui siihen, että ne olivat nicheä, niin esitä toki lähde etteivät olleet. Itse en jaksa puoltavaa lähdettä etsiä kun mielestäni asia on melkolailla ilmiselvä. Vertaa vaikkapa lähipiirin kosketusnäyttöpuhelimien määrää nyt ja esim. 5 tai 3 vuotta sitten.

 7. Bhidda Kanth Deb, muotoilu on parempi kuin iphonessa, enemmän tehoa kuin iphonessa ,tarkempi näyttö ja vielä oled , bluetooth 3! Bhidda Kanth Deb älä puhu jos et mistään mitään tiedä

 8. pikkusen hyvä kuvann laatu kyseises kapulas

  1. Kannattaa ottaa huomioon, että ko. pätkä on mitä varmimmin kuvattu jonkinlaisen telineen kanssa. Eli kun tärisevin käsin itse yrittää niin jälki ei ole läheskään samanlaista, etenkin kun laitteesta puuttunee kuvanvakain.

 9. ”Bhidda Kanth Deb 27.4.2010 14:54
  Miksi tälläiseen lippulaivamalliin on tungettu prosessori jonka kellotaajuus on vain 680 megahertsiä? =enemmän tehoo kuin iphone 3gs:sässä
  Muilla suurilla valmistajilla on lippulaivoissaan gigahertisn suorittimet ja näytöt 4 tuumaisia.=monellla? vain yhdellä, paljon parempi näyttö kuin iphonessa ja vielä oled ja bluetooth 3 .Bhidda Kanth Deb taidat olla 14 vuotias lapsi joka ei tiedä mistään mitään

  1. Väärin. Laitteessa on vain murto-osa iPhone 3GS:n tehoista. ARM11 on ikivanha, verrattuna Cortex-A8. Sitä paitsi, edellinen iPhone julkaistiin viime kesänä, ja edes nyt tulevana syksynä (yli vuoden jälkeen 3GS:n!) Nokia ei pysty edes vastaamaan sen tehoihin. Tämä laite on tulossa myyntiin vasta heinä-syyskuussa, jolloin uusi iPhone on jo ulkona. Ja huhujen perusteella kyse on erittäin tehokkaasta multimediatietokoneesta.

   1. Murto-osa? Ei se yksi prosu kaikkea tee. Sitä paitsi, ei Nokia selvästikään ole halunnut tästä mitään maailman tehokkainta puhelinta tehdä. Sen kertoo jo hintakin.

 10. Kaikki negatiiviset vastaukset voi heittää ikkunasta pihalle… Itse en näe tossa kännykässä mitään huonoa. Te jotkut, te vain etsitte huonoja puolia uusista kännyköistä mitä huonoa on 12 mpix kamerassa? mitenniin muotoilu on huono? Tajutkaa jo että puhelmiet vain kokoajan paranevat ja jos teijän mielestä esim tänä on huono toteutus niin tehkää itse paremmat.

  1. Muut valmistajat ovatkin tehneet jo aikoja sitten.

 11. toi on susi jo syntyessään, puhelimia testanneena tiedän!

Kommentointi on suljettu!