Palm uskoo selviävänsä omillaan, harkitsee webOS-alustan lisensoimista muille valmistajille

Palm Pre oli markkinoiden ensimmäinen webOS-puhelin.

Muutamia viikkoja kovien myyntihuhujen keskellä ollut Palm ei etsi yhtiön toimitusjohtajan mukaan aktiivisesti itselleen ostajaa. Jon Rubinstein uskoo yhtiön pärjäävänsä omillaan, vaikka sen uuden sukupolven webOS-puhelimet eivät ole myyneet markkinoilla odotetulla tavalla. Pääjohtaja myöntää kuitenkin, että yhtiö voisi harkita myymistä, jos eteen tulisi kohtuullinen tarjous.

Rubinstein kertoo Financial Times -julkaisulle omaavansa suunnitelman yhtiön nostamiseksi jälleen kannattavaksi. Palm työskentelee kovasti uusien älypuhelinmallien kanssa, joiden uskotaan analyytikkopiireissä ratkaisevan lopullisesti valmistajan kohtalon.

Yhtiön mukaan sen heikosti sujunut myynti johtuu osaltaan huonosti koulutetusta väestä operaattoreiden myymälöissä. Valmistajan mielestä myyjät eivät ole kyenneet kertomaan asiakkaille puhelintensa koko potentiaalia, joka on ajanut ostajat mahdollisesti kilpaileviin leireihin. Ongelmana on ollut myös laitteiden suppea levinneisyys, johon pääsyy löytyy Palmin heikoista resursseista.

Uudet puhelinmallit ei ole Palmin ainoa keino selviytyä markkinoilla. Yhtiö harkitsee vakavasti kehittämänsä webOS-alustan lisensoimista muille valmistajille. Rubinstein laskee suuremman levinneisyyden tuovan merkittävää etua myös Palmille.

Lähde: Engadget

2 kommenttia

  1. Kyllä taitaapi konkaan mennä ellei joku osta sitä.

    1. Älä muuta sano. Taitaa olla vika johdossa ja markkinoinnissa. Mitään muuta selitystä ei oikein voi keksiä, kun WebOS:ää kehutaan paljon ja omasta mielestänikin vaikuttaa todella pätevältä Mobiili käyttikseltä. Ja mitä Prehen tulee, niin hyvältä vaikuttaa, ainakin itse voisin vaikka ostaakin!

Kommentointi on suljettu!