Katso Nokia N8:n viralliset esittelyvideot

Kännykkäjätti Nokian Symbian-mallisto otti kosketusnäyttöpuhelinten osalta eilen merkittävän loikkauksen eteenpäin. Yhtiön lanseeraama Nokia N8 pyrkii paikkaamaan useita nykyisten mallien ongelmakohtia, joita ovat muun muassa heikohko suorituskyky ja vanhahtava käyttöliittymä.

Suomalaisvalmistaja on julkaissut YouTube-palvelussa sarjan videoita, joissa uuden puhelimen toimintoja esitellään. Videoissa keskitytään erityisesti Symbian^3:n käyttöliittymään ja sen ominaisuuksiin kuten mediasoittimeen, verkkoselaimeen ja widget-pohjaiseen työpöytään. Käsittelyssä ovat myös pelaaminen ja HDMI-portin hyödyntäminen, joten luvassa on todella kattava katsaus tulevan uutuuden ohjelmistoon.

Nokia N8:n tärkeimpiä ominaisuuksia ovat 3,5 tuuman OLED-kosketusnäyttö, 680 megahertsin suoritin, 12 megapikselin kamera ja 16 gigatavun sisäinen tallennustila. Uutukainen saapuu myyntiin heinä-syyskuussa 370 euron verottomaan hintaan.

Videoissa esiintyvä puhelin on prototyyppi, joten ne eivät välttämättä kuvasta N8:n todellista suorituskykyä. Niiden avulla pääsee kuitenkin loistavasti tutustumaan ennakkoon uutuuden ominaisuuksiin.

13 kommenttia

 1. Eräs mielenkiintonen huomio on muuten se, että Nokia ilmeisesti aikoo N8:n myyntiintulon yhteydessä avata vihdoin oman videokauppansa. Se on tiedetty jo pitkään, että videokauoppa on tulossa, mutta nyt sen toteutuminen on siis jo lähellä. Nokian videokaupasta käyttäjätvoisivat sitten ladata mm. tv-ohjelmia.

  1. Ja siitä tulee varmaankin aivan yhtä suuri suksee kuin muista Ovi-palveluista, heh.

   1. Kuten esim Ovi Store, josta ladataan yli 1.6 miljoonaa sovellusta joka ikinen päivä ja jonka latausmäärät kasvaa kokoajan?

   2. Vautsi vau. Tuolla vauhdilla kestää ”tovi” ennen kuin latausten yhteismäärä tulee vastaamaan Applen App Storen nykyiseen yli neljän miljardin latauksen määrään.

 2. Videoitahan ne jo kaupittelefvatkin Ovi kaupassaan. Sinne tarttisi kyllä jotain spesiaalia (tai spesiaalin hintaista) sisältöä.

  Melkoista jälkeähän tuo kamera tekee. Onko kenenkään muun mielestä puhelimen fyysinen olemus jotenkin oudon tai keskeneräisen oloinen?

  1. No siis tuossa on nyt kyse aika eriasiasta. Nyt olisi kyse tv-ohjelmista, lefoista jne.

  1. Heinä-syyskuussa. Sen tarkemmin Nokia ei aikataulusta ole vielä kertonut.

 3. Riew 29.4.2010 0:16

  > Vautsi vau. Tuolla vauhdilla kestää “tovi” ennen kuin latausten yhteismäärä
  > tulee vastaamaan Applen App Storen nykyiseen yli neljän miljardin
  > latauksen määrään.

  Ovi Store on ollut auki vasta vajaan vuodem, joten on täysin tahallisen harhaanjohtavaa verrata Ovi Storen tähän astisia latausmääriä App Storen koko olemassaolon latausmääriin. Paljon asiallisempaa on verrata Ovi Storen ja App Storen ensimmäisen vuoden latausmääriä, ja siten verrattuna Ovi Store on pärjännyt varsin hyvin. App Storn ensimmäisen vuoden latausmäärä jäi vain noin miljardiin. 1,6 miljoonan latauksen päivävauhdilla Ovi Store päätyy vuodessa noin 600 miljoonaan lataukseen.

  Pitää nyt kuitenkin muistaa se, että Applen App Store oli heti kaikkien iphonen käyttäjien käytettävissä. Nokialla taas on suuri määrä puhelinmalleja, ja Ovi Storen saaminen niille kesti oman aikansa mikä hidasti Ovi Storen käyttöönottoa.

  Kaikissa uusissa Nokian puhelimissa Ovio Store-sovellus on asennettuna oletuksena, joten minuta ei ole mitään epäilystä siinä, että latausmäärät tulee jatkossa kasvamaan opaljon Nokian Ovi Storessa ja smaalla Qt tulee helpottamaan ohjelmistopkehitystä merkittävästi, mikä lisää ohjelmistotarjontaa merkittävästi.

  Nokian älypuhelimia myydään paljon enemmän kuin applen iPhonea, ja kalliiden älypuhelinten lisäksi Nokia on tuomassa edullisia älypuhelimia matklkinoille joka lisää sopbvellusten markkinoita edelleen.

  Olen siis täysin varma, että ajanmittaan ero Ovi Storen ja App Storen latausmäärien välillä tulee tasaantuman ja Ovi Store tulee ohitamaan App Storen ennemmin tai myöhemmin.

  1. Sitäpaitsi kyse oli nyt menestymisestä, ei siitä mistä palvelusta ladataan eniten. menestyä voi vaikkei esim latausmäärät olisikaan kaikkein suurimmat. Minusta 1.6 miljoonaa latausta päivässä on menestymistä.

  2. joo. mää oon itte miettiny et kumpi kannattais hommata, aple uus iphone vai nokian n8. oon kyl tullu siihe tulokseen että hommaan n8, koska uskon, että nokian kännykälle luomat palvelut (esim OVI palvelut ym.) ovat vahvassa nousussa ja helpottaa kännyköiden ja koneen välisiä asiota. aplen itunesiin tarvii käyttäjään luottokortin ja alaikäsillä sellasta ei satu olemaan. nokian palveluihin ei tarvii mitää sellast, ellei halu ostaa paljveluita. ilmaset saa ilman, toisin kuten apen sroresta.

Kommentointi on suljettu!