HP ostaa Palmin 1,2 miljardilla dollarilla

Useiden huhujen ja eri käänteiden kautta älypuhelinvalmistaja Palm on löytänyt itselleen ostajan. Se ei ole Nokia, Motorola tai HTC, kuten monien kuukausien aikana on spekuloitu. Ostaja on tietokonevalmistajana tunnettu HP, joka kertoo haalivansa Palmin itselleen 1,2 miljardilla dollarilla.

Tärkein syy HP:n suorittamaan yritysostoon on Palmin webOS-alusta. Se on yleisesti kehuttu mobiilialusta, jota Palm ei kuitenkaan ole kyennyt muun muassa taloudellisista syistä hyödyntämään koko potentiaalilla. HP uskoo yhtiön rahallisen voiman ja levinneisyyden auttavan sitä laajentumaan matkapuhelinmarkkinoilla webOS-järjestelmän tuella.

Palmin loistokausi sijoittui kämmentietokoneiden aikaan. Yhtiön ongelmat alkoivat kuitenkin siinä vaiheessa, kun markkinoita ryhtyivät valloittamaan älypuhelimet. Palm pyristeli pitkään vanhahtavalla Palm OS -alustallaan, jonka korvaajan se sai ulos vasta vuoden 2009 puolessa välissä. WebOS ei kuitenkaan ottanut tuulta alleen odotetulla tavalla, joka ajoi lopulta valmistajan toisen yhtiön syliin.

Palmin nykyisen toimitusjohtajan Jon Rubinsteinin odotetaan jatkavan yhtiössä.

Lähde: HP

2 kommenttia

  1. Kyllä Palmilla itselläänkin olisi ollut hyvät mahdollisuudet saada taloutensa kuntoon. Mutta ei sille mitään voi, jos on huono johto ja markkinointiosasto. WebOS itsessään on todella mahtava, mutta laitteita olisi ehkä pitänyt olla ainakin kolme, eli kolmeen eri tuotesegmenttiin. Eli Pre (näppiksellinen, kallis), Pixi (näppiksellinen, edullinen) ja niiden lisäksi vielä yksi ilman päppäimistöä ja isommalla näytöllä. Lisäksi olisi todellakin pitänyt laajentua enemmän. Palmhan ei tuonut noita myyntiin kovinkaan aktiivisesti Yhdysvaltojen ulkopuolelle.

    Vähän vaikuttaa siltä, että he vain koko ajan olisivat odotelleen ”Applen ihmettä”. Eli että olisivat saaneet ihmiset innostumaan laitteistaan samalla tavalla kuin iPhonesta tms.

Kommentointi on suljettu!