Mihin Nokia N8:n kamera yltää? Katso kuvat ja video!

Nokia N8:lla kuvattu otos.

Uusi Nokia N8 on ehtinyt herättämään verkossa jo monenlaista keskustelua. Olipa laitteen tehoista ja käyttöliittymästä mitä mieltä tahansa, on N8:n kamera kerännyt yleisesti varsin positiivisia kommentteja. Valmistajan julkaisemat kuvaotokset ja video todistavat, että uutuus kuuluu ehdottomasti kamerapuhelinten kärkipäähän yhdessä muun muassa Sony Ericsson Vivazin kanssa.

Yhtiön esimerkkikuvat on nähtävissä Nokia Conversations -blogissa. Niiden ja videon yhteydessä yhtiö muistuttaa kovasti, että laitteessa ei pyöri vielä lopullinen ohjelmisto. Siitä huolimatta kuvat ovat loistavaa katsottavaa, vaikka onkin todettava, että ne vaikuttavat erittäin ammattimaisilta otoksilta. Jääkäämme siis odottamaan vielä ensimmäisten testaajien napsimia kuvia, jotta kuvanlaatu jokapäiväisessä käytössä selviää.

Nokian N8:lla kuvaama HD-video on nähtävissä juttumme lopussa. Innokkaimmat voivat kirjautua sisään Vimeo-palveluun ja ladata alkuperäisen tiedoston, joka on kuvanlaadultaan vielä aavistuksen parempi.

4 kommenttia

 1. ”Unlike some competitors, the Nokia N8 doesn’t produce over-sharpened or “digital looking” images. Instead the results the team have created look natural and display as well on the N8’s bright screen as they do over the built-in HDMI on a hi-def TV.

  The combination of industry leading Carl Zeiss wide-angle optics and the biggest sensor in a mobile device means the Nokia N8 sports a much better balance than in previous devices. The images it produces (both still and moving) sport a surprisingly high degree of detail, but without any much of the noise you see in images from some other devices.

  With better optics and a bigger sensor comes a reduction in the need for image processing. However, the team decided to make the most of that situation and focussed on utilising the freed-up bandwidth to improve other aspects of the imaging functionality. Red eye reduction was first seen as a software update in the N86 8MP and in the Nokia N8 it sees a big improvement. Face detection is also faster and much more efficient than previous incarnations. The biggest leap though, comes in auto focus. It’s still being tested and tweaked, but the team are already seeing speed improvements over previous devices, with a reduction of about 50 per cent, reducing auto focus on a typical still image to about around half a second or less.”

  Kuulostaa että kameraan on todella panostettu.

 2. Aivan tolkutoman loistavaa jälkeä noissa kuvissa ja videossa. Nokia todellakin on panostnut N8:n kameraan.

  ja samaten on muuten panostettu audiopuoleen. N8 tulee olemaan maailman ensimmäinen älypuhelin Dolby Digital Plus äänentoistolla. Nokia on tehnyt sopimuksen Dolby Laboratoriesin kanssa. Joten kytkemällä N8 HDMI:lla kotiteatterivehkeisiin saadaan ulos surround ääni.

 3. Samsung sen sijaa on todellakin edelläkävijänä uusien teknologioiden alalla. Samsungin Super AMOLED on jotain aivan käsittämätöntä. Ja nyt heiltä tulee vieläpä markkinoiden nopein suoritin joka tekee heidän laitteistaan salamannopeita.

  Aivan ehdoton plussa uusissa laitteissa on myös tuki XviD ja DivX -kodekeille. Aivan uskomatonta!

 4. Kannattaa vilasta niiden kuvien Exiffejä, niin huomaa, ettei ne kovin loistavia olekaan muuten kuin poseeratessa.

Kommentointi on suljettu!