Näitä asioita et välttämättä vielä tiennyt Nokia N8:sta

Vastikään julkistettu Nokia N8 on saanut asiakkaissa aikaan paljon kiinnostusta kameransa, ohjelmistonsa ja kohtalaisen hintatasonsa myötä. Niinpä MobiiliBlogi kokosi alle muutamia mielenkiintoisia tietoja uutuudesta, jotka eivät ole olleet esillä aivan jokaisessa yhteydessä.

 1. Puhelimen akkua ei voi vaihtaa itse. Tässä suhteessa N8 muistuttaa Applen iPhonea, jonka ratkaisua on kritisoitu useissa yhteyksissä.
 2. Nokia N8:n tukee uutta n-standardin WiFi-tekniikkaa.
 3. USB On-the-Go mahdollistaa tiedostojen siirtämisen puhelimeen ilman tietokonetta. Näin esimerkiksi tiedostojen lataaminen laitteeseen ulkoiselta kovalevyltä ja digikamerasta pitäisi olla mahdollista.
 4. Kuoriosa on valmistettu alumiinista.
 5. Verkkoselaimessa on tuki nipistyszoomaukselle.
 6. Alussa myyntiin tulee kolme väriä: hopeinen, harmaa ja vihreä.
 7. Videokuvauksessa ei ole jatkuvaa automaattitarkennusta. Nokia on luonut korvaamaan ominaisuutta aktiivisen hyperfokaalisen etäisyyden säädön (Active Hyperfocal Distance focus). Tuloksena kaikki objektit 60 senttimetristä eteenpäin näkyvät tarkkoina, kerrotaan Nokialta MobiiliBlogille.
 8. Mukana on FM-lähetin. Sillä puhelimessa olevan musiikin voi toistaa langattomasti kaikissa FM-signaalia vastaanottavissa laitteissa kuten auton stereoissa.
 9. Kameran sensori on kooltaan 1/1,83 tuumaa, joka on hyvä luku verrattaessa digipokkareihin. Sony Ericsson Satiossa ja Nokia N86 8MP:ssä sensori on 1/2,5 tuumaa.
 10. Suomalaisvalmistajan uutuus on markkinoiden ensimmäinen puhelin Dolby Digital Plus 5.1 -äänitekniikalla. Sen myötä HDMI-liitännän kautta puhelimesta voidaan viedä 5.1-ääntä esimerkiksi televisioon tai kotiteatteriin.
 11. Nokia N8 painaa saman verran kuin iPhone 3GS, eli 135 grammaa.

Lähteet: senseapplied, Nseries Blog & GSMArena

17 kommenttia

 1. Tarkennus: puhelimen akun voi vaihtaa avaamalla pari torx-ruuvia, joten ei se niin kiinteä ole kuin Applessa, jossa se on juotettu kiinni. Takuuaikana voi kuitenkin teettää tämän maksutta huollossa, jos itsellä ei ole sopivaa ruuvarisettiä kotona.

 2. Ja sekin on ihan hyödyllinen tieto, että jumitustilanteessa puhelimen saa buuttaamaan tietokoneen tavoin painamalla virtanäppäintä pohjassa 8 sekunnin ajan. 🙂 Nykynokioissa kun monesti pitää akkua olla kiskomassa irti.

 3. Toisin sanoen kyseessä olevassa laitteessa ei ole yhtään mitään muuta uutta tai parempaa kuin jo markkinoilla olevissa puhelimissa, paitsi hyvä monokaiutin. Vau.

  1. Niin, paitsi kohta 10 ja se, että tämä on ensimmäinen puhelin joka tukee kaikkia 3g taajuuksia.

  2. Ilmeisesti et osaa lukea tai ymmärryksessäsi ja tiedoissa on suuri aukko.

  3. Luettelepa ihan esimerkin vuoksi ne mallit joista löytyy samat ominaisuudet samaan hintaan kuin N8:sta.

  4. Niinpä. Minun osalta tuo jää kauppaan. Desire miellyttää silmää paljon enemmän enkä harrasta kuvaamista pienemmissäkään määrin, niin kamera saisi puuttua vaikka kokonaan.

 4. Tuli jouluna ostettua N900. Eilispäivän jälkeen alkoi kaduttaa.

 5. Lisäksi tuon N8:n saa hdmi:n kautta vaikkapa telkkariin kiinni. Reso lienee 720×1280. Käyttöliittymä jatkuu ulkoiselle näytölle.

  Lisäksi tuo USB-on-the-go antaa mahdollisuuden liittää ubm-näppis ja vaikka hiirikin….

  Bluetoothin kautta toki näppiksen voi kait kans liittää…

 6. Kiinnostavaa N8:ssa on myös tuo Web TV app. Siellä pitäisi olla mm. NatGeon lisäksi ”paikallisia tv-yhtiöitä” ja ainakin Yle Areena sieltä löytyy.

 7. Mikä järki hankkia puhelin, jonka elinikä on suurinpiirtein 6 kuukautta?

  1. Tuskin S^3 lakkaa toimimasta sillä sekunnilla kun S^4 tulee markkinoille.

 8. S^3 puhelimien myynti ei välttämättä kyllä nouse kovin korkealle kun kaikki odottavat S^4:sta.

 9. Itse en vieläkään kuitenkaan tiedä onko N8:ssa kompassiaturia?

 10. Moi,

  kysäisisin vain kumpi kannattaa ostaa, koska saan uuden puhelimen, n 900 vai n8?

Kommentointi on suljettu!