Videolla: Sony Ericsson esittelee uutuuksiaan

Viime neljänneksellä pitkästä aikaa voittoa tahkonnut Sony Ericsson on pyrkinyt mallistonsa uudistamisen ohessa ottamaan aikaisempaa aktiivisempaa roolia verkossa. Valmistajan virallinen blogi onkin tätä nykyä ehdoton pysähdyspaikka Sony Ericssonin tuotteista pitäville. Siellä yhtiö jakaa vinkkejä ja paljon muuta tietoa puhelimistaan muun muassa videoesittelyiden muodossa.

Sony Ericsson Product Blog -sivustolta on tähän juttuun poimittu kaksi tuoretta videota, joissa käsitellään XPERIA X10– ja Vivaz Pro -puhelimia. Molemmat kuuluvat valmistajan älypuhelinmalliston parhaimmistoon, mutta on suunnattu viehättämään hyvin erilaisia asiakasryhmiä. Merkittäviä eroja löytyy sekä rakenteesta että alustoista.

Sony Ericsson Vivaz Pro on Symbian-pohjainen kosketusnäyttöpuhelin, jonka viestintäominaisuuksia täydentää nelirivinen QWERTY-näppäimistö. Se on vain reilut kaksi millimetriä Vivaz-sisarmallia paksumpi ja sisältää Facebook– sekä Twitter-sovellukset. Mukana on lisäksi 5,1 megapikselin kamera, joka tallentaa 720p-tason videokuvaa. Puhelin saapuu kauppoihin kesäkuun loppuun mennessä.

Google Android -pohjainen XPERIA X10 löytyy kauppojen hyllyiltä jo Suomessakin. Puhelimen ominaisuuksia ovat neljän tuuman kosketusnäyttö, 8,1 megapikselin kamera ja yhden gigahertsin Snapdragon-piirisarja.

Molempien mallien videokatsaukset löytyvät alta.

6 kommenttia

 1. Onhan X10i kieltämättä pramea laite. Iso, nopea ja kiiltävä. Mutta kun mennään siihen kuuluisaan käyttökokemukseen niin kyllä iPhone(3G S)on edelleen omaa luokkaansa. Ihan jos lähdetään kosketusnäytön tarkkuudesta siinä omena pieksee mennen tullen Xperian. Miksi kukaan ei tee mitään uutta vaan yrittää kopioida, kaikkihan tietää mitä siitä tulee!

  1. Jos ominaisuuksia vertaillaan, niin kyllähän tuossa X10 on mielestäni melko erilainen painotus kuin esimerkiksi mainitussa iPhone OS:issa. Tästä syystä tuo kommentti kopioimisesta ei mielestäni ihan istu tähän. Samasta syystä suora vertaileminenkaan ei ole paikallaan eikä siten voi sanoa että toinen on toista parempi. Omasta mielestäni Maemo vie potin, mutta sehän johtuukin minusta eikä Maemosta?

  2. Subjektiivisia asioitahan nämä aina ovat, mutta itse vaihdoin iPhone 3GS:n nimenomaan X10:n, eikä Android vielä ainakaan ole pettänyt odotuksiani.

   Kosketusnäytön tarkkuus ainakin omalla ”näppituntumalla” tuntuu vähintään yhtä hyvältä. Toki odotan että X10 ppäivittyy 2.1:n tai 2.2:n, mutta käyttöjärjestelmän vanhanaikaisuus johtuu nimenomaan siitä, että tämä nykyinen versio on hiottu lähelle täydellisyyttä media- ja timescapeineen

   Android-marketkaan ei häpeä paljoa AppStorelle, ainoa vaan että suomessa pitää laittaa koneeseen joku ulkomainen sim-kortti (itselläni vodafone) että Androidmarketin maksullisetkin ohjelmat ovat ladattavissa wlanin yli.

 2. Onhan tuo X10 mennyt paljon eteenpäin käyttiksen nopeudessa ja sulavuudessa, mutta vielä on paljon tekemistä! Melkosta lagaamista havaittavissa melkeinpä jokaisessa kineettisessä skrollauksessa. Harmi, muuten olis voinu jopa harkita iPhonen seuraajaksi hyvine teknisine ominaisuuksineen. Tuo lagaaminen vaan pistää näkemään punaista, kun se loistaa täydellisesti poissaolollaan iPhonessa.

  1. Hyvin sanottu, tämän piti olla tuleva puhelimeni, mutta iphone julkaistiin jo viimevuonna joten valitsin sen ja nyt ku näkee tätä käytössä niin ei se vaan ole lähellekään niin sulava mitä iphone, harmi sinänsä, tosin niille jotka ei oo tottunu iphonen sulavuuteen vaikuttaa varmasti erittäin hyvältä luurilta

   ja tätä luuria ei tosiaan voi syyttää matkimisesta ainakaan mun mielestä, käyttis o iha eri näkönen ku kellää muulla ja sitten nämä mediascape ja timescape jutut mitä tässä oli ei kai löydy muilta?

   speksitkin on kyllä tässä luurissa kunnossa, (taitaa olla tällä hetkellä markkinoiden paras kamera ja videokuvauskin samaa luokkaa) mutta niinku jo monet kerrat o huomattu ni paljon nopeammat prossut ja siltin hävii iphonelle sulavuudessa ja nopeudessa

   Muutenkin toi käyttis näyttää hyvältä, harmi vaan tosiaan, että lagailee ja tahmailee

Kommentointi on suljettu!