Tältä näyttää tuleva BlackBerry OS 6.0

Älypuhelinvalmistaja RIM on julkaissut seuraavan BlackBerry OS -alustan ominaisuuksia demoavan videon, joka antaa esimakua tulevan järjestelmän käyttöliittymästä. Tietojen mukaan alusta saapuu markkinoille kesä-heinäkuussa. Tässä vaiheessa on epävarmaa, mitkä mallit tulevat päivittymään uutuusversioon.

Nopeatempoisesta videosta on napsittavissa muutamia yksityiskohtia BlackBerry OS 6.0:n toiminnoista. Mukana vaikuttaisi olevan ainakin Twitter- ja Facebook-sovellukset sekä nykyajalle tyypillisesti albumikuvituksia hyödyntävä musiikkisoitin. Videossa vilahtavat myös YouTube-sovellus, uudistunut verkkoselain ja kalenteri.

Alustan käyttöliittymä on rakennettu kosketusnäyttöä ja sormikäytettävyyttä silmällä pitäen. Tuttuun tapaan se tulee kuitenkin toimimaan myös perinteisemmillä malleilla, jotka muodostavat BlackBerry-malliston selvän enemmistön.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

 1. Minusta Blacberry on USA:n Nokia. Ainakin mitä käyttikseen tulee. Näyttää tosi vanhalle. Ilmeisesti kuitenkin ovat onnistuneet pitämään siinä mielessä paremmin nykyajassa Blacberry OS:n, että käytettävyys on kohdallaan samoin kuin perusominaisuudet.

  1. Jotkut ne jaksaa suoltaa tota höpinää ilman että on mitään kokemusta mistään tai ymmärtäisivät mitä puhuvat.

   Itse en kyllä alkuunkaan käsitä, että mikä tossa muka näyttää vanhalle? Siis kuvissahan on vain nähtävissä pari eri käytöliittymkomponenttityyppiä: pystysuuntainen lista ja ruudukkolista. Noi on kaikissa alustoissa erittäin yleissti käytettyjä.

   1. Minusta Blacberryt vaan näyttää jotenkin niin vanhalle. Siis aika perinteisen oloinen GUI. Ja osittain omalla kohdallani ehkä vaikuttaa tuo mustuus, kaikki kuvakkeet perusväritykseltään mustia, samoin kuin tausta.

    Sitä paitsi, en ole mielipiteineni yksin. Olen lukenut muutaman mobiili-immeisen twiittailevan samaa.

Kommentointi on suljettu!