Virallinen Twitter-sovellus Androidille saatavilla

Suomessa Facebookin varjoon merkittävästi jäänyt Twitter on maailmalla kovassa suosiossa oleva sosiaalinen palvelu, jonka käyttäjämäärät kasvavat huomattavaa vauhtia. Sitä on luonnehdittu niin sanotuksi mikroblogiksi, sillä käyttäjien twiitit voivat sisältää ainoastaan 140 merkkiä.

Matkapuhelimet ovat keskeinen osa palvelun käyttöä. Ei ole siis ihme, että Twitter on tuonut palvelustaan virallisen sovelluksen Google Android -mobiilialustalle. Se on avoimen lähdekoodin projekti, jonka koodipohja avataan pian yhteisön käyttöön.

Twitterin ja Googlen yhteistyön johdosta sovellus integroituu tiukasti Androidiin. Ystävien twiittejä voi tarkastella suoraan yhteystiedoista, kuvia voi jakaa albumisovelluksesta ja työpöydälle saa widget-minisovelluksen, jonka kautta voi vilkaista viimeisimmät viestit.

Sovellus on ladattavissa Google Android -sovelluskaupasta. Se vaatii toimiakseen vähintään Android 2.1 -version.

Lähteet: Engadget & Twitter

9 kommenttia

 1. Mun kommentti on ehkä hieman biased, joten laittakaa suodattimet päälle.

  Törmäsin Androidin sivulla päivitettyyn versiojakaumaan ja sen mukaan virallinen Twitter-softa toimisi vain 27%:ssa markkinoilla olevia laitteita. Miten ihmeessä Androidin kaltainen uusi ja moderni alusta pystyi fragmentoitumaan näin nopeasti? Mikäli sama jatkuu 2.x ja 3.x-versioiden kanssa, niin mielestäni tilanne alkaa olla vakava puhelimien kaupallistamisen ja sovelluskehittäjien toiminnan suhteen.

  http://developer.android.com/resources/dashboard/platform-versions.html

  1. Jep, tämä on selvä ongelma. Huhun mukaan seuraavat kaksi versiota tarttuvat tähän ongelmaan. Aika näyttää miten.

  2. Olen huomannut saman. Androidin pirstaloituminen on selkeästi seurausta laitevalmistajien innostuksesta liimailla omat käyttöliittymänsä Androidin päälle, joka tietenkin vaikeuttaa päivityksiä ja lisää työmäärää. Jossain määrin kyse on varmaankin myös laitevalmistajien omasta viitseliäisyydestä. Esim. Samsung ei tuonut 2.1 -päivitystä lainkaan Galaxy mallilleen, vaikka siinä ei edes ole Samsungin omaa käyttöliittymää. Ja HTC:n Hero-päivitys myöhästyy myöhästymisen jälkeen.

   Siinä mielessä WP7:lla on ihan hyvä markkinarako. Kun eikös Microsoft tuo itse suoraan kaikki päivitykset? Vielä kun tulisi edes vähän tietoa lokalisoinneista… Tuleeko suomenkieltä? Ääkköset näppikseen (edes virtuaali)? Tuleeko Zune kuinka voimalla Suomeen?

  3. Androidin pirstaloituminen oli nähtävissä jo viime vuoden puolella, Siitä oli jo sillon paljon puhetta kehittäjien parissa, itsekin sitä kommentoin joillakin sivuilla. Yksi syy pirstaloitumiseen on se, että laitevalmistajat vie alustaa kaikki omaan suuntaansa kehittämällä siihen päälle oman käyttöliittymänsä. Eli samaan tapaan kuin Symbianissa oli ennen S60 ja UIQ. Toinen syy on se, että Android ei ole vieläkään oikein kypsä alusta ja se elää edelleen, eli itse perustassa tapahtuu muutoksia jotka tuo epäyhteensopivuutta.

   Itse olen suhtautunut Androidin tulevaisuuteen hiukan skeptisesti juuri tuon pirstaloitumisen takia. On vaikea kuvitella sen pärjäävän tuolla tavalla esim Symbianille. Symbianin kehityksessä on nyt luovuttu erillisistä laitevalmistajien alustoista itse käyttiksen päällä. Tuo on oikea kehityssuunta. Android taas on menossa päinvastaiseen suuntaan.

   1. Yksi asia mikä pitää tietenkin muistaa on se, että laitevalmistajat tietenkin haluaa ihmisten ostavan uusia puhelimia. Eli on täysin epärealistista odottaa, että vanhoille luureille tuotaisiin alustan uusi versio päivityksenä. Joissakin tapauksissa toki päivitys voi tulla, mutta useimmissa tapauksissa jos haluat uuden alustaversion, joudut ostmaan uuden luurin. Toi on täysin loogista, koska firmojen on tarkotus tehdä kokoajan rahaa.

   2. Kehittäjien näkökulmasta Androidin pirstaloituminen on todellakin hankala homma. Jos haluaa suurimman osan Android käyttäjistä tavoittaa, pitää sovelluksen toimia ainakin 1.5:ssä, 1.6:ssa, 2.0:ssa ja 2.1:ssä. Siinä on jo aika paljon mietittävää sovellusta tehdessä ja päivitettäessä.

 2. En voi käsittää miten linuxpuoli sössii nämä hommat näin pahasti. Ensin niin kävi miniläppärimarkkinoilla. Homma näytti hyvältä, kun asuksen ekat miniläppärit sisälsivät linuxin. Homma kuitenkin tyssäsi tuen puutteeseen…käyttistä ja ohjelmistoa ei päivitetty juuri ollenkaan, ellei käyttäjä aktiivisesti etsinyt keinoja (ja normikäyttäjä miniläppäreillä ei varmaankaan sellaista osaa). Nyt sama kännypuolella. Näytti alussa, että nyt linuxilla (androidilla tässä tapauksessa) olisi voimaa nousta kilpailijoita vastaan….mutta ei. Valmistajilla ei nyt ole rohkeutta olla kuin muilla alustoilla, eli yrittävät vain tehdä kaikesta oman näköisensä ja silloin alkaa pirstaleet lentämään. Harmittaa kun potentiaalisia käyttiksiä pidetään pienen ryhmän kikkailuna tuollaisella toiminnalla. Kun käyttis on pienen ryhmän käytössä, ovat ohjelmat lähinnä harrastelijoiden tekemiä ja samalla laatu samaa tasoa. Harmittaa kovasti. Itsekin jo harkitsen alustan vaihtoa, vaikka oma androidi on taskussa majaillut vasta syksystä asti.

 3. Microsoftin Windows 7 Phonen kohdalla menetettiin kerralla yhteensopivuus vanhempiin ohjelmiin. Siihen pitää nyt siis kehittää kaikki uudestaan.

  Androidilla tosiaan on pirstaloitumista ja yksi syy on puhelinvalmistajat, jota haluavat välttämättä tehdä päälle oman kustomoidun käyttöliittymänsä. Eikö tätä voisi toteuttaa niin, että yhteensopivuus kuitenkin säilyisi? Siis tavallaan rakentaa skin käyttöjärjestelmän päälle.

  Google Nexus One puhelimen etu on se, että siinä on ”puhdas” Android ja päivitykset tulee siihen heti. Tämän kuun lopulla ilmestyy versio 2.2. Eiköhän sekin mene puhelimelle sujuvasti.

  Pirstaloitumista ollaan korjaamassa seuraavassa kahdessa versiossa vielä tämän vuoden aikana, mielenkiinnolla seurataan tilannetta.

  1. Itse en näkisi lainkaan ongelmana sitä, että WP7:n pitää koodata kaikki ohjelmat uusiksi, koska tällä tavalla on saatu enemmän kuluttajia kiinnostava malli ja myös kehittäjät ovat kiinnostuneet WP7:lle kehittämisestä. En muista, mistä luin, mutta halukkuus kehittää Microsoftin mobiilikäyttöjärjestelmälle on noussut WP7:n julkaisun jälkeen lähes samoihin lukemiin Androidin ja iPhonen kanssa.

Kommentointi on suljettu!