BMW ja RIM integroivat BlackBerry-puhelimet osaksi auton viihdejärjestelmää

Saksalainen autonvalmistaja BMW demonstroi WES 2010 -tapahtumassa uuden sukupolven BMW ConnectedDrive -tekniikkaa, joka integroi BlackBerry-puhelimet aiempaa tiiviimmin osaksi autojen viihdejärjestelmää. Se tulee saataville ensimmäisiin automalleihin kuluvan vuoden lopulla.

Useat BMW:n nykyisistä malleista sisältävät jo varsin monipuolisen integraation, jossa hyödynnetään Bluetooth-tekniikkaa. Sen avulla muun muassa BlackBerry-, iPhone– ja Nexus One -puhelimista voidaan auton järjestelmään tuoda yhteystiedot, joka helpottaa puheluiden tekemistä. Samalla autoilija voi käyttää hyödykseen auton kaiuttimia ja mikrofonia.

Seuraavan sukupolven BMW ConnectedDrive tuo autoon yhteystietojen lisäksi BlackBerry-puhelinten tekstiviestit ja sähköpostit. Uusista viesteistä tulee suoraan ilmoitus auton järjestelmään, josta sen voi lukea. Apuna on tekstinlukutoiminto, joka mahdollistaa viestien kuuntelemisen ajon aikana.

Lähde: IntoMobile

4 kommenttia

    1. Heh, paitsi että tätä palvelua sentään tulevat ihmiset käyttämäänkin.

      1. Uskallatko lyödä vetoa tuosta? Laitetaan kunnon panos.

  1. Typerää tällainen integrointi tietyn puhelinmerkin kanssa. Esimerkiksi USA:ssa Nokia on lähes tuntematon käsite ja täällä puolestaan RIM Blackberry. Ei tule kyllä Bemaria ostettua.

Kommentointi on suljettu!