Nokialta kapasitiiviselle näytölle soveltuva stylus-kynä

Nokia tuo markkinoille kapasitiiviselle kosketusnäytölle soveltuvan stylus-kynän, jonka virallinen mallimerkintä on SU-36. Yhtiö toimittaa lisävarusteensa Nokia N8:n mukana valituilla markkina-alueilla. Vielä on epäselvää, kuuluuko Suomi tähän ryhmään. Kynä toimii luonnollisesti myös X6:n kanssa ja kilpailevien valmistajien puhelimilla.

Nokia SU-36:sta löytyy lenkki, jolla sen voi kiinnittää puhelimeen. Teleskooppivarsi tekee siitä pienen kuljettaa mukana, mutta mahdollistaa sen pidentämisen käyttöä varten. Lisävarusteen hinta- ja saatavuustiedoista ei tässä vaiheessa ole selvyyttä.

Kapasitiivisilla näytöillä varustettuja puhelimia käytetään perinteisesti sormilla. Kynä voisi kuitenkin tulla tarpeeseen esimerkiksi talvella, koska kapasitiivinen näyttö ei rekisteröi hansikkaat kädessä tehtyä kosketusta.

Lähteet: Engadget & Nokia

12 kommenttia

 1. Pakko-ostos esim itsellebni, koska teen nykyisellä 5800XM:lläkin esim käsin sutastuja muistiinpanoja ja kaaviokuvia. Sormin hosumalla siitä ei kyllä tule mitään. Sormi on ihan liian iso kirjoitus/piirtoväline. Ja käytän muutenkin puhelinta mieluummin styluksella. Eli tommonen pitää ilmeisesti ostaa N8:n rinnalle.

 2. Mitenhän kapasitiivisen näytön stylus pärjää vertailussa resistiiviseen? Taannoisessa tarkkuustestissä kapasitiiviset näytöt pärjäsivät varsin heikosti. Jos joku ei muista, siinä piirreltiin koneellisesti ruudukko eri puhelinten näytöille. Vain parhaiten pärjänneen iPhonen tulos oli kelvollinen. Jostain syystä resistiivisiä näyttöjä ei otettu referenssiksi ainuttakaan.

  1. Totta, resistiivinen näyttö on kosketuksen tunnistukseltaan selkeästi tarkempi.

 3. Voin vakuuttaa ettei stylusta suomessa nähdä. Valitut markkinat tarkoittavat kiinaa ja muita oudoilla koukeroilla varustettuja maita.

  1. Eiköhän tuo tule myyntiin liki kaikkialla, mutta toimitetaan n8:n mukana valituilla markkinoilla. Nokian tuotesivuhan myös listaa joukon kilpailijoidenkoin tuotteita joiden kanssa tuo toimii.

 4. http://www.ebay.com ja sinne hakuun iphone stylus ni saatte tilattua jo nyt 2 e hintaan omat kapasitiivisella näytöllä toimivat kynänne. ainoo vaan että ei noita voi noihin resessiivisen styluksiin verrata koska noissa näyttöön osuva osa on paksu ja kumimainen ja todella epämiellyttävä käyttää ja myös epätarkka

 5. Pakko-ostos kaikille jotka haluaa n8 käyttää myös talvella

 6. Tuollaisen voi tehdä myös itse herkän elektroniikan pakkauksissa käytetystä antistaattisesta muovista.

 7. Niin… eipä se kapasitiivinen kosketusnäyttö olekkaan pelkästään parempi, vaan erilainen. S60:ssa vika ei ole tekniikassa vaan softassa.

 8. Hei . tänän ostin stylus-kynän N8 Nokialle mutta ei toimi ?? en tiedä mistä se johtu onko samalaistä ongelmia??

  1. otitko huomioon juuri sen että n8:ssa on kapasitiivinen näyttö

Kommentointi on suljettu!