Nokian Flowella-työkalu auttaa sovelluksen käyttöliittymän suunnittelussa

Nokia on esitellyt sovelluskehittäjille hyödyllisen ilmaisohjelman, joka helpottaa toimivan käyttöliittymän suunnittelussa. Forum Nokia -sivustolta ladattava Flowella on Adobe AIR -pohjainen sovellus ja se toimii näin ollen muun muassa Windows– ja Mac OS X -tietokoneissa.

Flowella on toimintaperiaatteeltaan hyvin yksinkertainen. Käyttäjä hahmottelee kuvia käyttöliittymästä kuvankäsittelysovelluksella ja tuo ne sitten Nokian työkaluun. Kuvat voidaan niin sanotusti linkittää toisiinsa, joka mahdollistaa käyttöliittymän testaamisen. Flowella osaa kääntää hahmotelmasta Flash Lite 3.0– tai Web Runtime -sovelluksen, jolloin käyttöliittymää voi kokeilla myös suoraan puhelimessa.

Uudella työkalulla Nokia haluaa suoraviivaistaa käyttöliittymäsuunnittelua, joka saattaa syödä yllättävänkin paljon aikaa ja resursseja erityisesti ilmaisten sovellusten kehittäjiltä. Tämän pitäisi Nokian ajatuksien mukaan johtaa entistäkin paremmin suunniteltuihin sovelluksiin.

Flowellan voi ladata täältä. Ennen lataamista voi käydä katsastamassa työkalun toimintaa demoavan esittelyvideon.

Lähde: All About Symbian

5 kommenttia

  1. Kunpa Nokia joskus onnistuisi suunnittelemaan hyvän käyttöliittymän puhelimiinsa, mutta tämä taitaa olla liikaa vaadittu…

    1. Turhanpäivästä valitusta. Etkä ilmeisesti edes osaa perustella väitteitäsi.

  2. Ei se noiden muiden valmistajien tekeleetkään ole sen parempia. Varsinkin tällaisen peruskäyttäjän kannalta ei ole mitään väliä löytyykö ne viestit sen ekan painalluksen vai sen toisen jälkeen. *en omista Nokialaista.

  3. Apple on käytettävyydessä ykkösenä eikä Androidiakaan voi paljoa moittia. Sen sijaan Symbianin käyttö on epäloogisuudessaan kaikkea muuta kuin mukavaa.

  4. Tuo on siis työkalu prototyyppien tekemiseen. Eli käyttöliittymää voi demota ennenkuin se on varsinaisesti olemassa.

Kommentointi on suljettu!