Älypuhelinmarkkinat kasvoivat alkuvuonna 67 prosenttia

Kehittyneempien matkapuhelinten eli niin sanottujen älypuhelinten menekki jatkuu kovana. Tutkimusyhtiö Canalys kertoo älypuhelintoimitusten kasvaneen tammi-maaliskuussa vuodentakaiseen nähden 67 prosentilla. Suurimpina valmistajina jatkoivat Nokia ja RIM, jotka kuitenkin menettivät markkinaosuuksia takana tuleville.

Kolmatta sijaa älypuhelinmarkkinoilla pitää Apple, joka on onnistunut vakiinnuttamaan asemansa suurimpien joukossa. Yhtiö on jo melkoisen lähellä kanadalaista Research In Motionia, joka tulee jäämään pian taakse, jos Applen nousu pysyy tulevaisuudessakin hyvänä.

Kärkikolmikon takana on taiwanilainen HTC ja amerikkalainen Motorola. Molemmat kasvattivat markkinaosuuttaan, mutta ovat edelleen kaukana Nokiasta, RIM:stä ja Applesta.

Älypuhelinmarkkinoiden kovimpien nousijoiden joukkoon kuuluu japanilaisruotsalainen Sony Ericsson, joka on panostanut aiempaa selvästi enemmän kehittyneempiin puhelimiin. Yhtiön myynti kasvoi vuodessa huimat 292 prosenttia. Tutkimusten mukaan nousun takaa löytyvät Symbian-pohjaiset Satio ja Vivaz, jotka ovat käyneet hyvin kaupaksi APAC- ja EMEA-maissa.

Lähde: Canalys

6 kommenttia

 1. Korjataan lukuja tänne kun tunnetusti Canalystin pojat ovat alansa amatöörejä.

  ”IDC:n mukaan Nokian markkinaosuus älypuhelimissa oli vuoden ensimmäisellä neljänneksellä 39,3 prosenttia. Osuus oli sama viime vuoden ensimmäisellä neljänneksellä. Markkinakakkonen Research in Motionin eli RIMin osuus on pienentynyt vuodessa 20,9 prosentista 19,4 prosenttiin. Nokian etumatka RIMiin nähden on siis kasvanut kanadalaisyhtiön menetettyä omaa osuuttaan.

  Applen markkinaosuus puolestaan kasvoi vuodessa 10,9 prosentista 16,1 prosenttiin.

  Neljänneksi suurin älypuhelinvalmistaja on HTC, jonka osuus kasvoi vuodessa 4,3 prosentista 4,8 prosenttiin. Motorola kasvatti osuuttaan 3,4 prosentista 4,2 prosenttiin. Nokian pahimmaksi kilpailijaksikin kutsuttua Samsungia ei ole lainkaan IDC:n viiden suurimman älypuhelinvalmistajan listalla. ”

  http://www.tietoviikko.fi/kaikki_uutiset/article403938.ece

 2. “Tavoitteemme on saavuttaa uudelleen ylemmän hintaluokan älypuhelimien ja mobiilitietokoneiden mielikuvajohtajuus“, Kallasvuo sanoi tämän noin viikko sitten. nokiahan teki muutama vuosi sitten periaatepäätöksen (v-joki ja opk), että se panostaa halpoihin ns. kolmannen maiden puhelimiin, ei älypuhelimiin… siinä nokia on onnistunutkin hyvin.

  suunnanmuutos vie aikaa ja rahaa… nokia on tällä hetkellä älypuhelinmarkkinoilla pari vuotta kilpailijoita jäljessä. jos nämä samat veijarit (v-joki ja opk) jatkavat vielä pitkään nokian johdossa, nokialta loppuu rahat ja älypuhelimet jää kehittämättä.

  no… sitten kun nokian kurssi on alle 5 euroa uskon, että muutos johdossa tapahtuu… siihen ei mene enään pitkää aikaa!

  t. osakkeenomistaja

  1. Joopa joo taas…

   Ei nyt millään pahalla, mutta en oikeen usko sun olevan mikään osakkeenomistaja. Harvalla osakkeenomistajalla nimittäin on tarvetta toitottaa sitä julki keskustelualueillla. Päinvastoin, yleensä ne jotka pistää keskusteluissa esim nimimerkikseeen ”asiantuntija” tai ”osakkeenomistaja” ei sitä todellisuudessa ole. Jostain syystä ihmisillä on hirveäö tarve esiintyä jonain minä eivät ole, kai sillä kuvitellaan pönkitettävän omia mielipiteitä.

 3. ”suunnanmuutos vie aikaa ja rahaa… nokia on tällä hetkellä älypuhelinmarkkinoilla pari vuotta kilpailijoita jäljessä.”

  psp eksyi taas puhumaan mutu tiedolla. Jos olisi jäljessä 2v, niin ei varmaan olisi ~40% älypuhelinmarkkinoista. Meneppä opettelemaan taas faktoja ja tule vasta sitten puhumaan.

  ps. jos Nokian osake tuottaa tuollaisia tuskia, niin kannattaisiko myydä ja vaihtaa yritystä? Ei ehkä ole osakesijoittaminen sinun hommiasia. Nokian osake on 100% peliosake.

 4. Niin, missä on Samsung?

  Noita psp:n kommentteja ei ole kannattanut ottaa tosissaan enää pitkään aikaan. Kaverin kristallipallo on sen verran sumussa, että tuskin osaa edes ennustaa mitä kello on tunnin päästä.

  t. muutaman Nordean osakkeen omistaja

  1. Samsungilla ei ole kovinkaan kattavaa portfoliota älypuhelimissa. Samsung on oikea peto kosketusnäytöllisissä feature-puhelimissa, mutta älypuhelimissa ei voi samaa sanoa. Tässähän on nimenomaan kyse älypuhelimista.

Kommentointi on suljettu!