Google Goggles sai käännösominaisuuden

Helmikuussa lupailtu käännösominaisuus on saapunut Android-pohjaisilla puhelimilla toimivaan Google Goggles -sovellukseen. Alkujaan sovellus suunniteltiin älypuhelimille mahdollistamaan verkkohakujen tekeminen kameraa hyödyntäen. Käyttäjän tarvitsee vain napata kuva kohteesta, jonka perusteella Google Goggles osaa näyttää hakutuloksia.

Uuden käännöstoiminnon myötä esimerkiksi kirjassa tai lehdessä olevan tekstinpätkän voi kääntää ilman turhaa naputtelua. Ohjelma tunnistaa tekstin ja antaa käyttäjälle mahdollisuuden rajata sopivan osan siitä käännöstä varten. Google Goggles osaa tällä hetkellä tunnistaa englantia, ranskaa, italiaa, saksaa ja espanjaa. Käännös onnistuu useille muillekin kielille kuten suomeksi.

Nyt julkaistussa Google Goggles v1.1:ssä on lisäksi paneuduttu kuvantunnistuksen parantamiseen. Hakukonejätti lupaa sen tunnistavan aikaisempaa enemmän logoja ja tuotteita sekä ymmärtävän paremmin viivakoodien päälle.

Google Goggles v1.1 toimii puhelimissa, joista löytyy Android-alustan 1.6-versio tai uudempi. Sen voi ladata puhelimeensa Android Market -ohjelmistokaupasta.

Lähde: Google Mobile Blog