Samsung bada -alustan kehitystyökalu nyt kaikkien saatavilla

Korealainen Samsung on vihdoin tuonut saataville bada-alustalle suunnatun kehitystyökalupaketin, johon ovat päässeet käsiksi tähän asti vain valitut kumppanit. Nyt sen beta-versio on kaikkien saatavilla, joten halukkaat pääsevät työskentelemään korealaisvalmistajan Linux-pohjaisen mobiilialustan parissa.

Paketti hyödyntää pohjalla Eclipse-kehitysympäristöä, joka on suosittu mobiilikehittäjien keskuudessa. Mukana toimitetaan esimerkkisovelluksia, dokumentteja, simulaattori ja käyttöliittymän suunnitteluun suunnattu työkalu. Simulaattorilla kehittäjät pystyvät tuttuun tapaan testaamaan sovellustaan ilman puhelinta.

Kehityspaketilla pääsee hyödyntämään laajasti alustan tarjoamia ominaisuuksia kuten TouchWiz-käyttöliittymää ja sosiaalisiin palveluihin liittyviä toimintoja. Paketin voi ladata itselleen osoitteesta developer.bada.com.

Markkinoiden ensimmäinen bada-puhelin tulee olemaan Samsung Wave. Puhelimen merkittävimpiä ominaisuuksia ovat 3,3 tuuman Super AMOLED -kosketusnäyttö, HSPA, viiden megapikselin kamera, 720p-videokuvaus ja Bluetooth 3.0. Sen odotetaan saapuvan kauppoihin kesällä.

Lähde: UnwiredView

3 kommenttia

  1. Tämä alusta tuskin saavuttanee mitään merkittävämpää asemaa isompien puristuksessa, joten eniten kehittäjiä taitaa olla vain Koreassa.

    1. Noinkohan… Samsunghan on 1. sijalla mm. Yhdysvalloissa. Badaahan ollaan tuomassa moneen hintaluokkaan, niin edullisiin kuin vähän kalliimpiinkin, joten myyntimäärät voivat kohota aika korkeallekin. Vaikka toisaalta, eihän myyntimäärät takaa vielä yhtään mitään, sen on Nokia osoittanut.

  2. Täytyy varmaan jossain välissä ihan mielenkiinnosta asentaa tuokin, mahtuu se koneella olemaan vaikkei taida oikeen aika riittää tuonkin opetteluun.

Kommentointi on suljettu!