Nokia yksinkertaistaa organisaatiotaan vauhdittaakseen innovaatioita

Nokia kertoi tänään muutoksista yhtiön organisaatiossa, joiden tavoitteena on kilpailukyvyn kasvattaminen ja entistä vaikuttavamman käyttökokemuksen tuominen kuluttajille. Suomalaisvalmistajan laite- ja palveluliiketoiminta koostuu 1.7.2010 lähtien kolmesta yksiköstä: Mobile Solutions, Mobile Phones ja Markets. Uusi organisaatio on suunniteltu vauhdittamaan tuoteinnovaatioiden ja ohjelmistojen kehittämistä yhtiön tavoitteiden mukaisesti. Tavoitteena on sisältöjen, sovellusten ja palveluiden integrointi mobiilitietokoneisiin, älypuhelimiin ja matkapuhelimiin.

Uudessa organisaatiossa Mobile Solutions -yksikkö keskittyy yhtiön korkeamman hintaluokan mobiilitietokone- ja älypuhelinvalikoimaan, jotka perustuvat Symbian– ja MeeGo-alustoihin. Mobile Phones -osasto huolehtii muista puhelinmalleista ja Series 40 -alustan kehittämisestä. Molemmilla puhelinyksiköillä on kullakin oma portfolionhallinta, johon kuuluvat tuotesuunnittelu, tuotekehitys sekä siihen kuuluvat ohjelmistoresurssit.

Markets-yksikkö vastaa Nokian myynnistä ja markkinoinnista, Nokian maailmanlaajuisesta tuotanto- ja logistiikkaverkostosta sekä hankinnan toiminnoista.

Aiomme kasvattaa johtoasemaamme matkapuhelimissa ja sen lisäksi tartumme nopeasti ja päättäväisesti älypuhelimien ja mobiilitietokoneiden tarjoamiin kasvumahdollisuuksiin”, sanoo Nokian toimitusjohtaja Olli-Pekka Kallasvuo. ”Uusi organisaatiomme on suunniteltu nopeuttamaan toimeenpanoa ja vauhdittamaan innovaatioita sekä lyhyellä että pidemmällä aikavälillä. Uskomme että tämä auttaa meitä kehittämään tehokkaampia mobiiliratkaisuja – eli laitevalikoiman ja niihin integroituja palveluita, jotka yhdistävät ihmisiä, mahdollistavat uusia viestintätapoja ja kokemuksien jakamisen sekä tukevat liikkuvaa elämäntapaa.”