Sonyn uudistunut Vaio P -sarja tarjoaa paljon ominaisuuksia taskukoossa

Vaikka Vaio P ei olekaan matkapuhelin, niin on Sonyn uudistunut taskutietokonesarja osa mobiilimarkkinoita siinä missä esimerkiksi Applen iPad. Se on erittäin pienikokoinen tietokone, joka tarjoaa kovan luokan ominaisuuksia perinteistä minikannettavaa kompaktimmassa koossa. Laite painaa ainoastaan hieman reilut 600 grammaa ja kulkee mukana pienemmässäkin tilassa.

Hiljattain esitelty uudistunut Vaio P -sarja perustuu Windows 7 Home Premium -käyttöjärjestelmään. Pakettia pyörittää edullisimmassa mallissa 1,6 gigahertsin Intel Atom Z530 -suoritin. Kallein malli tarjoaa potkua 2,13 gigahertsin verran Atom Z560 -prosessorin muodossa. Muistia löytyy kahden gigatavun verran ja tallennuskapasiteetista huolehtii 64, 128 tai 256 gigatavun SDD-levy.

Sony Vaio P:n näyttö on kooltaan kahdeksan tuumaa ja se yltää peräti 1600 x 768 pikselin tarkkuuteen. Sen avulla pääsee nauttimaan täydellisesti uuden Windowsin ominaisuuksista ja nykyaikaisille tietokoneille suunnitelluista verkkosivustoista. Näytön oikeassa reunassa on optinen kosketuslevy ja vasemmalla puolella on hiiren kaksi painiketta käyttöä helpottamassa.

Laitteen muita ominaisuuksia ovat ainakin GPS, digitaalinen kompassi, kiihtyvyysanturi, sisäänrakennettu Everywair 3G -mobiililaajakaista, WiFi b/g/n, Bluetooth 2.1, stereokaiuttimet ja mikrofoni. Mukana on lisäksi kamera ja kaksi USB-liitäntää, joten kokoonsa nähden Vaio P on erittäin hyvin varusteltu.

Vaio P saapuu markkinoille kesäkuussa 2010 seuraavissa väreissä: musta, valkoinen, pinkki, vihreä ja oranssi. Sony ei paljastanut uutuuden hintaa.

Lähteet: Gizmodo & Boy Genius Report

4 kommenttia

  1. Se on se paino ja käytettävyys mitkä ratkaisee 😀
    Mielenkiintoista nähdä mitä kaikkea läppärivalmistajat lähiaikoina puskevat markkinoille. vähän aikaa sitten oli toshiban keveintä oikiaa läppäriä ja nyt sitten jo ihan fiksun oloista ja tehoiltaan normi kannettavaa vastaavaa minikannettavaa…

  2. Raskaalla Windosilla pilattu pikkukone 🙁 Myöskään markkinarako ei ole mikään itsestäänselvyys, koska näppäimistölliset älypuhelimet on aika vastaavanlaisia.

  3. Itseäni on tuollainen himottanut. Laitteen hinta vaan on ollut tonnin luokkaa (Suomessa, vanha malli, ei SSD:tä) eli ei tästä ihan jokapojan läppäriksi ole, kuten noista 200-300 euron laitteista. Tosin Saksasta on saanut noin puolella hintaa.

    Jännä ratkaisu tässä uudessa mallissa tuo touchpadin lisääminen näytön reunaan, tiedä sitten onko miten käytännöllinen paikka sille. GPS:nkin vielä ymmärrän niin voi käyttää navina, mutta kompassi ja kiihtyvyysanturi ovat turhaan mukana viemässä tilaa ja virtaa. Suurin kompastuskivi lienee kuitenkin edelleen hinta.

    Plussaa vielä matkapuhelinten ulkopuolisesta uutisesta, joka ei koske millään tavoin Applea.

  4. Aika tahmeaa käyttö ainakin engadgetin videokatsastuksesta päätellen.

Kommentointi on suljettu!