Visa kehitti mobiilimaksuratkaisun Applen iPhonelle

Luottoyhtiö Visa ja DeviceFidelity ovat yhteistyössä kehittäneet iPhone-kosketusnäyttöpuhelimelle suunnatun maksuratkaisun, joka on saanut Applen hyväksynnän. Tekniikka koostuu puhelimelle sopivasta kotelosta, joka pitää sisällään tarvittavat Visa-tiedot suojatulla muistikortilla. iPhone 3G– ja iPhone 3GS -mallien kanssa yhteensopiva tekniikka tunnetaan nimellä Visa payWave.

Käytännössä tekniikka mahdollistaa maksujen suorittamisen puhelinta päätelaitteen edessä heiluttamalla. Visa payWave perustuu yleisesti tunnettuun NFC-teknologiaan, jota tukee muun muassa Nokia. Luottoyhtiön mukaan Yhdysvalloissa on jo tuhansia paikkoja, joissa payWavea voidaan hyödyntää. Mukana on muun muassa kauppoja, ravintoloita ja pikaruokaloita.

iPhonen lisäksi Visan tekniikka tulee toimimaan useissa microSD-muistikorttipaikalla varustetuissa älypuhelimissa. Niissä tekniikkaa päästään hyödyntämään asettamalla muistikortti puhelimeen.

Visa kehuu tekniikkansa omaavan huolellisen suojauksen. Salasanan lisäksi maksut menevät Visan tarkastusjärjestelmän läpi, joka pyrkii löytämään mahdolliset väärinkäytökset reaaliajassa.

Visa payWave lähtee koekäyttöön kesän kuluessa.

Lähteet: MobileCrunch & Near Field Communications World

1 kommentti

  1. Kasittaakseni iPhonessa ei ole NFC-sirua.

Kommentointi on suljettu!