Samsung nousi Amerikan suurimmaksi kännykkävalmistajaksi

Tutkimusyhtiö comScoren lukujen mukaan amerikkalainen Motorola on joutunut luovuttamaan kotimarkkinoidensa ykköspaikan korealaiselle Samsungille. Motorola on vaikeuksista huolimatta pystynyt pitämään osuutensa korkealla Amerikan markkinoilla, mutta nyt sen etumatka kotikentälläkin alkaa huveta.

Tilanne Yhdysvaltojen matkapuhelinmarkkinoilla on äärimmäisen tiukka. Kolmen kärki on niin lähellä toisiaan, että vielä on vaikeaa arvioida, kuka niistä lopulta vakiintuu piikkipaikalle. Samsungilla ja Motorolalla oli molemmilla maaliskuussa hallussaan 21,9 prosenttia markkinoista. Kaksikon niskaan hengittää LG, jonka osuus matkapuhelinmarkkinoista rapakon takana on 21,8 prosenttia.

Kuumimman kärjen perässä tulee kanadalainen RIM. Se nosti osuuttaan joulukuun 7 prosentista maaliskuun 8,3 prosenttiin. Viidenneltä sijalta löytyy Nokia, jonka siivu Amerikan kännykkämarkkinoista on niin ikään 8,3 prosenttia.

Lähde: Boy Genius Report

5 kommenttia

 1. Hah… ja Nokiafanaatikot selittää huonoa menestystä USAn markkinoilla sillä, että USA:laiset operaattorit suosivat täkäläisiä puhelinvalmistajia. Ei taida ihan pitää paikkaansa, jos ykkös- ja kolmossijalla on Korealainen valmistaja! 😛

  1. vai ”täkäläisiä”. No olishan se noista sun kommenteistasi pitänyt arvata, että oot joku hiton jenkki 😛 Sitäpaitsi kyllä olen edelelen sitä mieltä, että jenkkilän operaattorit vetää kotiin päin. Eikä teillä siellä edes ole olemassakaan sellasta kuin vapaa kännykkäkauppa. No tosin eihän teillä ole siellä juuri edes kännykkäverkkoja, jotka kuuluisi sisällä talossa joka huoneessa 😀

   1. En todellakaan ole mikään jenkki, ei sillä, kyllähän se jenkkilän kansallisuus kelpaisi! Täkäläinen, eli paikallinen oli ”täkäläisen” merkityksenä tuossa viestissäni.

    Voisitko vielä selittää Samsungin ja LG:n USAlaisiksi yrityksiksi? Sulla on varmaan jokin järjevä selitys sillekin?

    Valitettavasti (Nokian kannalta) USAlaiset ovat tottuneet kytkyilyyn, eivätkä taida olla erityisen kiinnostuneita ostamaan ”vapailta markkinoilta”. Onhan niitä vapaanakin saatavana esim. Google Nexus Onea ei taideta myydä lainkaan kytkyllä, ehkäpä siinä syy suhteellisen pieneen myyntiin.

    Ehkä Nokian pitäisi suostua siihen, mihin kaikki muutkin jenkkilässä puhelimia myyvät yritykset ovat suostuneet, eli kuuntelemaan operaattoreiden toiveita. Nokiahan on ottanut hieman ylimielisen asenteen. ”Tässä meidän mallisto, ottakaa tai jättäkää”.

 2. Ameriikan markkinoilla ollaan vaan totuttu näkemään QWERTY näppäimistöjä (mini- ja täysikokoisia) ja mitä monimuotoisimpia designeja. Nokia on tuutannut samaa Symbian kaavaa sinne jo vuosikaudet. Mielestäni tässä syy suosion laskuun.

  Kommentti jenkkien mieltymyksestä ostaa kytkyllä on mielenkiintoinen ja siinä voi olla jotain perääkin. Mielestäni syy kytkyjen suosimiseen on kuitenkin siinä, että alennukset puhelimista ovat tuntuvampia ja liittymätarjoukset parempia kuin mihin esimerkiksi Suomessa ollaan totuttu. Onneksi kuitenkin Suomessakin ruvetaan kuromaan tätä väliä kiinni. Mielestäni viime joulusta lähtien Suomen operaattoreilla on ollut tarjota parempia tarjouksia puhelimista ja liittymistä kytkykaupoissa.

  Unelmoin siitä päivästä, kun ei ole mitään järkeä ostaa puhelinta ”suoraan”. Silloin liittymäpalvelut ovat varmaan lähes ilmaisia niinkuin puhelimetkin. 🙂

Kommentointi on suljettu!