Sony Ericsson Xperia X10 mini voitti red dot product design -palkinnon

Helmikuussa esitelty Sony Ericsson Xperia X10 mini -kosketusnäyttöpuhelin on palkittu red dot -instituution myöntämällä product design -palkinnolla. Red dot design award on maailman suurin muotoiluun keskittyvä kilpailu, jonka juuret juontavat vuoteen 1955. Se jakautuu kolmeen kategoriaan: product design, communication design ja design concept.

Google Android -pohjainen Xperia X10 mini on pienikokoinen älypuhelin, jonka kaareva takaosa noudattaa Sony Ericssonin uutta human curvature -muotokieltä. Laite on kooltaan ainoastaan 83 x 50 x 16 millimetriä ja se painaa vaatimattomat 88 grammaa. Siitä huolimatta mukana on 600 megahertsin suoritin, 2,55 tuuman kosketusnäyttö ja viiden megapikselin kamera kuvausvalolla.

Palkintopuhelimesta löytyy markkinoilta myös sisarmalli, joka tunnetaan nimellä Xperia X10 mini pro. Sen erikoisuutena on nelirivinen QWERTY-näppäimistö, joka tekee siitä luontevamman viestittelyyn. Puhelin on myös aavistuksen kookkaampi ja painavampi, mutta vastaa muilta ominaisuuksiltaan täysin Xperia X10 miniä.

Lähde: se-blog.com

9 kommenttia

 1. tällaista pientä kosketusnäyttöä kaivattaisiin Nokiankin mallistoon. haluaisin pienen puhelimen mutta silti tarpeeksi suurella näytöllä. qwerty-malli olisi aivan loistava! Nokia voisi lämmitellä vanhaa zippo-kokoluokkaa isommalla näytöllä

   1. Kaivattiin pientä kosketusnäyttöä, C6:ssa taitaa olla Nokialla yleinen 3,2” kosketusnäyttö, joka ei ilmeisesti vastaa alkuperäisen kysyjän käsitystä pienestä kosketusnäytöstä. Ja onhan se loppupeleissä jo keskikokoinen kosketusnäytöksi. SE:n X10 minissähän on 2,55 tuuman näyttö, joka on kuitenkin 3,2:n tuumaan verrattuna aikasta pieni.

    Sama homma N97 minin kanssa. Molemmat ovat aika normikokoisia puhelimia, X10 mini on oikeasti mini, vaikka suht paksu onkin (melkein pakko, jos haluaa jotain tekniikkaa sisään).

 2. n97 mini? mitä ihmettä?, c6? mitä ihmettä? 🙂

  painivat kyllä iha eri sarjassa noi puhelimet, ei mitenkään erikoisen pieniä

  Aika kähee vehje kyllä tuo x10 mini, hienoa, että joku tekee tollasen pikkukännyn ja kuitenki aika kovilla ominaisuuksilla, vois olla aika kova hitti, mutta hintaa taitaa sellaseen olla liikaa, tai mitä se lopullinen hinta nyt sitten tuleekaan olemaan

  1. Sony Erkin tuntien hinta tulee olemaan aikasta suolainen. 😀

 3. Nimenomaan näitä nykyisiä peruskosketusnäyttöjä pienempiä tarkoitin. ei muuten ollenkaan pahan hintainen http://bit.ly/aX9UAv mikäli hinta tulee todella olemaan tuo.. ilmeisesti saa myös android 2.1 päivityksen syksyllä

 4. Itselle tulee tästä Sonyerkistä mieleen Nokian N95 kosketusnäytöllä. 😀 Ehkä Nokia voisi luonnostella sen kaltaista puhelinta?

  N95:n ’form factor’ taisi olla aika suosittu (-etulevyn nappihelvetti tietenkin), joten ehkäpä saman kokoinen laite pelkällä kosketusnäytöllä olisi yleisön mieleen. Siihen vielä hyvät musiikkiominaisuudet niin mallin voisi julkaista vaikkapa XpressMusic sarjalaisena. (Tai mikä lie X-sarja onkaan…)

 5. Kuitenkin: Hurraa Sony-Ericsson, ansaittu palkinto!

Kommentointi on suljettu!