HP:ltä webOS-pohjainen tabletti syksyllä?

Tietokonevalmistajana parhaiten tunnettu HP on noussut hiljattaisen yritysostonsa myötä mielenkiintoiseen rooliin myös matkapuhelinmarkkinoilla. Yhtiö osti markkinoilla rypeneen Palmin, jonka webOS-alusta sai HP:n kiinnostumaan älypuhelinvalmistajasta.

HP ei ole vielä paljastanut tarkkoja suunnitelmiaan webOS-alustan suhteen. Yhtiö ei ole esimerkiksi kertonut tulevista laitteistaan vielä sanallakaan, mutta ensimmäiset huhut aiheen ympärillä antavat luvan odottaa paljon. Examiner-verkkosivuston mukaan HP suunnittelee markkinoille webOS-pohjaista tablet-tietokonetta, joka julkaistaisiin heinä-syyskuussa. Laite tunnetaan koodinimellä Hurricane.

Kiinnostavaksi huhun tekee HP:n päätös haudata Slate-nimellä tunnettu kosketusnäyttölaite, jonka piti perustua Microsoftin Windows 7 -käyttöjärjestelmään. On siis hyvinkin todennäköistä, että webOS-alusta nähdään tulevaisuudessa puhelinten lisäksi myös tablet-tietokoneissa. Tämä saattaa olla hyvä ratkaisu, sillä harvoin perinteiset tietokonealustat kykenevät tarjoamaan hyvän käyttökokemuksen kosketusnäyttölaitteissa.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

 1. Kilpailu ja valinnanvara ovat kuluttajan etu, mutta en näe hyvänä asiana sitä, että Linux on jo pahasti pirstaloitunut kun sen pohjalta on kehitetty Android, Maemo, WebOS (HP jatkaa tästä), Bada ja pian on Meegokin tulossa.

  Softakehittäjillä on päänsärkyä, kun valituille alustoille pitää kirjoittaa julkaistu ohjelma ainakin pienin muutoksin uudestaan.

  1. Just sen takia tarvitaan Qt:n tapaisia tekniikoita, jotka tuo alustojen välillä yhteensopivuutta. Nokia on tekemässä aivan oikein tuodessaan Qt:n sekä Symbianille, että MeeGolle.

   1. Niin ja MeeGohan tulee korvaamaan Maemon, eli niitä ei tulla kehittämään rinnakkain. Maemon kehitys on käytännössä jo loppunut.

   2. Ja Adobe AIR. 🙂 Ja Microsoftin Silverlightillekin löytyy jo tuki monella alustalla.

Kommentointi on suljettu!