HTC haastoi Applen oikeuteen

Taiwanilainen HTC on haastanut Applen oikeuteen. Kyseessä on yhtiön vastaus Applen maaliskuussa jättämälle haasteelle, jonka mukaan HTC rikkoo kaikkiaan 20 eri Applen patenttia. Applen mukaan eritoten taiwanilaisvalmistajan Android-puhelimille suunnatusta käyttöliittymästä löytyy paljon yhtiön kehittämiä innovaatioita.

Patenttikiistoille tyypilliseen tapaan alussa haastettuna oleva yhtiö kaivaa omia arkistojaan vetääkseen kilpailijansa oikeuteen. Näin on tehnyt myös HTC. Valmistajan mukaan Apple rikkoo viittä sen patenttia, jotka liittyvät käyttöliittymään ja virransäätöön. HTC on julkaissut patenteista muutamia havainnollistavia kuvia, jotka on katsottavissa lähdelinkin takaa.

Muutamia viikkoja takaperin HTC solmi patenttiyhteistyösopimuksen Microsoftin kanssa. Sen myötä yhtiö saa käyttöönsä tärkeitä patentteja Android-puhelimiinsa. Tämä on nähty valmistautumisena Applen oikeusjuttua vastaan.

Apple on ollut viime kuukausina erilaisten patenttikiistojen keskiössä. HTC:n ohella yhtiöllä on vireillä haaste Nokiaa vastaan, jossa maailman suurimman matkapuhelinvalmistajan väitetään rikkovan 13 Applen patenttia. Samalla Nokia väittää Applen loukkaavan iPhone-puhelimissaan suomalaisvalmistajan omistamia GSM-, UMTS- ja WLAN-tekniikoihin liittyviä patentteja.

Lähde: Gizmodo

1 kommentti

  1. Eihän se mikään ihme ole, jos on HTC:llekin yli 10:ssä vuodessa patentteja kertynyt. 🙂

Kommentointi on suljettu!