Opera Mobile 10 -selaimesta testiversio Maemo-alustalle

Maemo-alustan selainvalikoima on jälleen kasvanut uudella jäsenellä. Ohjelmistotalo Opera kertoo tuoneensa varhaisen testiversion Opera Mobile 10 -selaimestaan Nokian N800-, N810– ja N900-laitteille. Julkaisu on varsin erikoinen, sillä Operan blogissa kerrotaan sen olevan harrastusmielessä toteutettu projekti. Yhtiö ei tästä johtuen pysty lupaamaan vakaata versiota, sillä sellaista Maemolla ei välttämättä tulla koskaan näkemään.

Norjalaisyhtiön mukaan julkaisu sisältää kaikki Opera Mobile 10:n ominaisuudet, jotka ovat tuttuja Symbian– ja Windows Mobile -alustoilta. Niihin lukeutuvat muun muassa latausaikoja lyhentävä Opera Turbo, helppokäyttöinen Speed Dial -näkymä ja välilehdet.

Selaimeen on saatu mukaan myös jotain täysin uutta. Mukana on parannettu JavaScript-moottori ja Vega-renderöintikirjasto, joka sisältää tuen useille CSS3:n ominaisuuksille kuten pyöristetyille kulmille ja varjostuksille.

Keskeneräisyydestä johtuen selaimessa on muutamia ongelmakohtia. Se ei tue Adoben Flash-tekniikkaa eikä Maemo-alustan omaa virtuaalinäppäimistöä. Selainta ei myöskään ole optimoitu virrankäytön osalta, joten sitä ei ole suositeltavaa jättää pyörimään taustalle. Hyvä uutinen on tuki pystytilalle, joka toimii N900:ssa ilman virittelyä.

Opera Mobile 10 Maemolle on ladattavissa täältä.

Lähde: Opera Labs

2 kommenttia

  1. Opera Maemolle tuntuu todella lupaavalta ja viimeistellyltä. Vastaanotto myös Maemo foorumeilla on ollut erittäin positiivista.

    Bugeja ei mielestäni muuten ole, paitsi se sama bugi joka minulla on ollut jokaisella kännykkäalustalla Operan kanssa: selain vain sulkeutuu yllättäen sivuja jonkin aikaa surffattuani.

    Opera hiipi Maemolle lähestulkoon varkain, mutta täytyy sanoa että kyseessä on nopeampi, helppokäyttöisempi ja mukavemman näköinen selain kuin Maemolle julkaistu Firefox. Flash-tuki jos Operasta löytyisi, niin se päihittäisi FireFoxinkin.

    1. Mielenkiintoista. Operan juttu antoi käsityksen, että selain on erittäin keskeneräinen. Saa nähdä, innoittaako positiivinen palaute kehittämään selaimesta niin sanotun valmiin version. 🙂

Kommentointi on suljettu!