Suunnittelutiimi kertoo Nokia N8:n muotoilusta ja materiaaleista

Heinä-syyskuussa kauppoihin rantautuvassa Nokia N8:ssa on panostettu muotoiluun, rakenteeseen ja laadukkaisiin materiaaleihin. Puhelin on kilpailijoihinsa nähden melkoisen kompakti, sillä se on vain 12,9 millimetriä paksu ja painaa 135 grammaa. Laadukkuutta laitteeseen on haettu alumiinilla, jonka hyödyistä ja käytöstä Nokian suunnittelutiimi kertoo lopussa nähtävällä videolla.

Uutuuspuhelimen ideoinnissa on käytetty paljon aikaa laadukkaan tuotantoprosessin suunnitteluun. Massatuotantoon on pyritty saamaan palasia ammattitaitoisten käsityöläisten tekniikoista, kertoo Nokian suunnittelutiimissä työskentelevä Pinja Rouger.

Nokia N8 on älypuhelin Symbian^3-alustalla ja 3,5 tuuman kapasitiivisella kosketusnäytöllä. Sen muita keskeisiä ominaisuuksia ovat 680 megahertsin suoritin, HDMI-liitin, 12 megapikselin automaattitarkenteinen kamera ja Xenon-salama.

5 kommenttia

  1. Oranssi on kyl ihan mun suosikki noist 😀 alkaa näyttä jo oikeasti hyvältä puhelimelta, verratttuna niihin ekoihin huhukuvatuksiin…

  2. Joo oranssi on kyllä hieno ja muutenkin on silmä tottunut tuohon muotoiluun, vaikka alkuun näytti hieman kolholta. Pitäisi kyllä nähdä livenä..

  3. Mä tykkäsin lähinnä tuosta Pinjasta. Ihana nainen!

  4. Hyvältä näyttää ulkoisesti, mutta haluaisin todella nähdä lisää käyttöjärjestelmästä. Ekoissa videoissa näytti tahmealta.

  5. Suurin muutos käyttöliittymässä on se, että ei tartte tehdä kaikkia valintoja aina ”Valinnat” napin kautta, vaan esimerkiksi tiedoston selaimessa voi pitkällä tökkäsyllä avata popup valikon ja siitä valita mitä haluat tiedostolle tehdä. Muutoin ei sitten hyppää näytölle aina sitä pirun popuppia, vaan esimerkiksi wlan verkon katkeamisesta näkyy ylhällä vain pieni ilmoitus jne.

Kommentointi on suljettu!