Samsung tuo Koreaan puhelimen 3D-näytöllä

Maailman toiseksi suurin matkapuhelinvalmistaja Samsung tuo kotimaansa markkinoille matkapuhelimen 3D-näytöllä. Samsung SCH-W960 on 3,2 tuuman AMOLED-kosketusnäytöllä varustettu puhelin, jonka sivulta löytyvällä painikkeella voi aktivoida 3D-tilan. Muuten näyttö on keskitasoa, sillä se yltää vain 240 x 400 pikselin tarkkuuteen.

Puhelimen 3D-tilan käyttö ei vaadi erillisiä laseja, joten sen hyödyntäminen on helppoa ja vaivatonta. Uutuudessa on yhtiön oma mobiilialusta ja kosketusnäyttöpuhelimista tuttu TouchWiz-käyttöliittymä.

Laitteen muita ominaisuuksia ovat 3,2 megapikselin kamera automaattitarkennuksella, tuki paikalliselle mobiili-TV:lle, microSD-muistikorttipaikka ja Bluetooth. Kokoa löytyy 113,9 x 53 x 13,9 millimetriä ja painoa 119 grammaa.

Korealaisvalmistajan uutukainen tunnetaan myös nimellä Samsung AMOLED 3D. Se saapuu pian Korean markkinoille paikallisten operaattoreiden saattelemana.

Lähteet: Samsung Hub & Mobile-Review

6 kommenttia

 1. Nykyään Samsung on se, joka tuo uusimmat teknologiat ihmisten saataville. Se tosin on aivan ymmärrettävää, sillä sen ydinliiketoimintaan kuuluu myös näytöt ja erilaiset mikropiirit.

  1. Toisaalta voi hyvällä syyllä kysyä onko siinä mitään järkeä, että rynnätään aina käyttämään kaikkein uusinta tekniikkaa. 3D-näytöt on vielä teknisesti täysin lapsenkengissään ja niiden käytännön toimivuudeta ei ole vielä mitään kokemuksia. Eli ne valmistajat, jotka odotata kaikessa rauhassa teknikan kypsymistä ennenkuin tuo tuollaisia näyttöjä puhelimiinsa, saa käyttöönsä koetellumman ja kehittyneemmän teknikkan josta on jo ehditty hioa pahimmat lastentaudit pois.

   Antaa siis Samsungin toimia koekaniinina, jos haluavat, mutta muiden on ihan turha rynnätä lisäämään 3D-näyttöjä puhelimiinsa.

   Sitäpaitsi 3D-näytöille ei ole edes mitään sisältöä. Edes 3D-televisioille ei ole sisältöä tarjolla, vaikka laitteita jo hehkutetaan. Menee uskoakseni vähintäänkin muutaman vuoden ennenkuin sisältöä alkaa olla niin, että tuommoisesta 3D-näytöstä on jotain muuta iloa kuin spekseissä hienolta näytäminen.

   Älypuhelinten tyypillinen elinkaari taas on 1-3 vuotta, hjonka jälkeen porukka hommaa uuden älypuhelimen. Eli on hyvin mahdollista ettei nyt 3D-näytöllisen puhelimen ostava ehdi siitä saada mitään iloa nnenkuin on edessä uuden luurin ostaminen.

   1. > Älypuhelinten tyypillinen elinkaari taas on 1-3 vuotta, hjonka jälkeen
    > porukka hommaa uuden älypuhelimen.”

    Kyse ei nyt ollut siis laitteen toiminnalisesta kestosta ja toimivuudesta, vaan siitä että kun tulee uusia malleja niin ne alkaa kiinnostaa ja houkuttaa. Toki on ihmisiä, jotka käyttää älypuhelintaan paljon pidempäänkin ennen uuden ostamista.

   2. Ehkäpä tuo siksi juuri onkin tulossa vain Korean markkinoille. Eipä tuota ole maailmanlaajuisesti julkistettu isosti niin kuin muut Samsungin oikeat huippumallit (Wave, Galaxy S). Ja Koreassahan on mobiili-tv:kin pidemmällä kuin täällä, mistä sitä tietää minkälaisia ohjelmia siellä näytetään. Voi olla, että Korealaisilla on jo selvät suunnitelmat 3D:n suhteen.

   3. Siinä rauhassa odottelusa vain helposti käy niin, että tippuu kelkasta kun missaa sen oikean ajoituksen. Nyt kun tuodaan pienellä volyymmillä uutta tekniikkaa markkinoille, on tietotaito ja resurssit oikeassa vaiheessa kehittää pikkuhiljaa suuremmille ja suuremmille markkinoille suunnattu laite.

    En nyt väitä, että ihan heti pitäisi kenenkään hypätä 3d-buumiin, mutta Samsungilla on ainakin tulevaisuudessa mahdollisesti etulyöntiasema, jos se tekniikka alkaa vallata markkinoita.

 2. Lähestulkoon harmittaa, ettei Samsungilla ole pahemmin muita kilpailijoita kehityksen etunenän saralla… japanilaisetkin jo pudonneet korealaisten kyydistä.

Kommentointi on suljettu!