Google vetää Nexus Onen pois verkkokaupastaan, keskittyy perinteisiin myyntikanaviin

Tammikuussa Nexus One -puhelimen yhteydessä lanseerattu verkkokauppa on osoittautunut Googlelle pettymykseksi. Yhtiön alkuperäisenä tarkoituksena oli myydä Nexus Onea ainoastaan oman verkkokaupan kautta, mutta nyt hakukonejätti on joutunut toteamaan sen vääräksi ratkaisuksi. Yhtiö kertookin tuovansa laitteen myyntiin jatkossa perinteisimpien myyntikanavien kautta, joka tarkoittanee kauppaketjujen lisäksi myös teleoperaattoreita.

Googlen sulkeutumista omaan verkkokauppaan on pidetty merkittävänä tekijänä Nexus One -puhelimen heikkoon menestykseen Yhdysvalloissa. Yhtiö ei ole päässyt nauttimaan operaattoreiden massiivisista mainoskampanjoista ja alennuksista, jotka ovat rapakon takana menestyksen kannalta äärimmäisen tärkeitä.

Amerikkalaisyhtiö toteaa web-kaupan houkutelleen vain niin sanottuja edistyneempiä käyttäjiä. Useimmat asiakkaat haluavat kuitenkin kokeilla puhelinta ennen ostamista, joten rajaaminen pelkkään verkkomyyntiin ei ole järkevää.

Nexus Onen myynti verkkokaupassa jatkuu vielä tovin. Kun laite on saatu myyntiin tarpeeksi laajalti, tullaan se vetämään pois verkkokaupasta. Tulevaisuudessa kauppaa käytetään mainoskanavana, jossa esitellään kuluttajille eri Android-puhelimia ja niiden ominaisuuksia.

Lähde: Google Blog

6 kommenttia

 1. Siinä sen näkee, että kuluttajat nimenomaan _haluaa_ ostaa puhelimensa kytkynä. Nexus One olisi varmasti myynyt paljon paremmin, jos heti alkuun olisi kytkysopimuksella saanut.

  Ehkäpä Googlen verkkokauppa ei olisi ollut niin suuri floppi, jos Nexus Onea olisi saanut tilattua myös useammasta euroopan maasta, täällä kun ei kytkyillä ole aivan niin suuri merkitys kuin USA:ssa.

  1. Todennäköisesti näin. USA:ssa näkyy olevan mahdotonta pärjätä ilman kunnon operaattoriyhteistyötä ja kytkykampanjoita.

  2. > Siinä sen näkee, että kuluttajat nimenomaan _haluaa_ ostaa puhelimensa
   > kytkynä.”

   Täh? Miten sä tosta uutisesta tuolaisen johtopäätöksen vedät? Eihän tuossa noin sanota, ei saanllakaan. Kyse on nyt siitä, että useimmat käyttäjät haluaa kokeilla puhelinta ennen ostoa, mikä on täysin eriasia kuin että haluaisi puhelimen nimenomaan kytkyliittymän mukana.

   1. Olen täysin varma, että USA:n kuluttajat ostaisi kännyköitä aivan mielellään ilman kytkyliittymiä, mikäli se olisi USA:ssa mahdollista.

    On jokatapauksessa aivan ymmärrettävää, että uutta puhelinta harkitseva haluaa kokeilla åpuhelinta ennenkuin ostaa sen, eli pelkkä verkkokauppamyyntikään ei oikein toimi.

   2. Ei siinä niin sanota, mutta arvelisin kuitenkin noin olevan. Seuraan aika paljon USAlaisia mobiilialan blogeja ja joskus siellä on arvostelussa euroopasta tilattuja kännyköitä, niin niissä on aina kommenteissa marmatusta siitä, kun niitä ei saa kytkynä USA:sta ja ne sen takia ”maksaa niin paljon”.

    Ja nyt kun on Nexus Onen arvosteluja lukenut, niin siellä on ollut kommenteissa ihan samaa, kun ei saa kytkynä ja siten jää samalla operaattoreiden tuet ja hinnanalennukset saamatta.

    Ja lähteenä olevassa Googlen blogimerkinnässä on seuraavanlainen lause: ”they also want a wide range of service plans to chose from”, josta ainakin itse saan sellaisen käsityksen, että asiakkaat haluavat enemmän jonkinlaista ”pakettiratkaisua”.

 2. Olisi hienoa jos puhelin tulisi tänne Pohjolaankin virallisesti saataville! Kiinnostavinta laitteessa on nopea päivitysten saatavuus, kun sitä ei ole sotkettu valmistajakohtaisella käyttöliittymällä.

Kommentointi on suljettu!