Virallista Skype-sovellusta ei nähdä Windows Phone 7:llä?

Skype ei aio näillä näkymin tuoda suosittua VoIP-sovellustaan Microsoftin uudelle Windows Phone 7 -alustalle. Asiasta kertoi Smarthouse-verkkosivustolle Aasian osaston johtajistoon kuuluva Dan Neary. Skype aikoo tietojen mukaan keskittää voimavaransa tulevaisuudessa Symbian-, Android– ja iPhone-alustoille.

Yhtiön päätöksen takana olevat taustat jäivät pahasti epäselviksi. Kenties Skype ei usko alustan menestymiseen, eikä näin ollen näe järkevänä tuoda sovellustaan ainakaan alussa Windows Phone 7:lle. Toinen syy saattaa löytyä kehitystyökaluista, joihin vedoten Mozilla kertoi, että Firefox-selaimen kehitys Microsoftin uudelle mobiilijärjestelmälle ei yksinkertaisesti ole mahdollista.

Suurten kehittäjänimien jättäytyminen Windows Phone 7:n ulkopuolelle ei tule ainakaan helpottamaan sen menestystä. Sovellustarjonta näyttelee tunnetusti suurta roolia nykyaikaisen älypuhelinalustan viehätysvoimassa. Tällä osa-alueella Windows Phone 7:llä saattaa olla edessään kova urakka, sillä markkinoilta löytyy alustoja, jotka ovat vakiinnuttaneet asemansa sekä käyttäjien että kehittäjien keskuudessa.

Lähde: Engadget

1 kommentti

Kommentointi on suljettu!