HTC:n ensimmäisessä WP7-puhelimessa 1,3 gigahertsin suoritin?

Taiwanilaisen HTC:n ensimmäisestä Windows Phone 7 -puhelimesta on levinnyt verkkoon mielenkiintoista informaatiota. Puhelin tunnetaan koodinimellä HTC Mondrian ja sen ensitiedot antavat luvan odottaa laitteelta paljon. Tietoja puhelimesta on onnistuttu kaivamaan verkkoon vuotaneesta Windows Phone 7 ROM -tiedostosta.

Tarkkoja yksityiskohtia HTC Mondrianista ei ole saatavilla, mutta näytön koko ja suorittimen tehokkuus kielivät huippuluokan älypuhelimesta. Tietojen mukaan laitteen kosketusnäyttö on 4,3 tuumaa ja yltää 480 x 800 pikselin tarkkuuteen. Suorittimen osalta Mondrian ottaisi nykyisistä lippulaivoista hyppäyksen eteenpäin, sillä mukana pitäisi olla 1,3 gigahertsin Qualcomm Snapdragon -prosessori.

Ohessa mainittujen tietojen lisäksi verkkoon vuotaneesta tiedostosta on löytynyt yllä oleva kuva, joka saattaa vihjaista HTC:n tulevasta uutuudesta. Toisaalta kuvassa esiintyvä puhelin voi olla myös osa Windows Phone 7:n käyttöliittymää, jolloin se ei viittaisi mihinkään tiettyyn puhelinmalliin.

Lähde: Engadget

4 kommenttia

 1. WP7 ja 1.3 gigahertsin prossu = akku loppuu siis parissa tunnissa. That’s nice man!

  1. Enpä usko. WP7:ssahan on mm. pistetty 3. osapuolen softat kuriin moniajon suhteen, joten luulisi akkua säästyvän. Ja eihän se prosu nyt koko ajan hyrrää 1.3 gigan kellolla, noissahan on nykyään hyvät nuo energiansäästötilat.

   Tietystihän sitä akkua kuluu, jos tekee koko ajan jotain raskasta luurillansa.

  2. Pelkkä prosessorin kellotaajuus ei enää kerro koko totuutta akun kulutuksesta, koska prosessoriarkkitehtuurit ovat ”hieman erilaisia” kuin PC:ssä. Virrankulutusta säädetään

   Myös softapuolella voidaan tehdä monia asioita, ja näitä WP7:ssa ja sen kernelissä onkin tehty.

   Tärkein on kuitenkin Mikaelin mainitsema seikka: kolmannen osapuolen softat eivät voi WP7:ssa taustalla käyttää holtittomasti puhelimen resursseja. Näistä yksi on moniajo ja toinen on tietysti verkkoyhteydet.

   Microsoftin omat softat (jä käyttis itsessään) ovat moniajavia, mutta niissä kaikki ohjelmiston osat joutuvat käymään läpi myös akunkulutustestauksen, jotta akunkulutus on testattu erikseen ja yhdessä.

   Prosessorin lisäksi näyttö taustavaloineen vie akkua. Sen takia OLED-näytöissä kannattaa käyttää tummia taustoja yms.

   En ole huolissani WP7-puhelimien akunkestoista. Pärjäävät varmasti älypuhelimen akunkestovertailuissa – ja häviät peruspuhelimille. Eli laturit käyvät edelleen kuumina 🙂

 2. Ota teemu tuo kirottu PS-Kuva pois…

  Tekijä on googlannut HTC Touch HD:n kuvan ja Photoshopilla hieman muokannut sitä.

Kommentointi on suljettu!