Nokian autoihin suunnatun Terminal Mode -tekniikan standardi valmistui

Maaliskuussa ensi kertaa esitelty Terminal Mode -tekniikka on ottanut harppauksen eteenpäin. Johtava matkapuhelinvalmistaja Nokia kertoo standardisoineensa tekniikan ja avanneensa sen yleiseen käyttöön yhteistyössä CE4A:n (Consumer Electronics for Automotive) kanssa. Sitä pääsevät vastedes hyödyntämään halukkaat auto- ja matkapuhelinvalmistajat.

Nokia itse sanoo aloittaneensa työskentelyn tekniikan hyödyntämisen parissa muun muassa Alpine Electronicsin, Continentalin, Fiatin ja Valmet Automotiven kanssa. Kehitys on suomalaisvalmistajan mukaan edelleen varsin alkutekijöissään, mutta Terminal Modesta odotetaan lupaavaa tekniikkaa sekä Nokian että asiakkaiden näkökulmasta.

Terminal Moden kantavana ideana on integroida matkapuhelin nykyistä paremmin osaksi auton omaa järjestelmää. Tämän myötä autossa olevan näytön kautta voisi päästä käsiksi puhelimen eri toimintoihin. Perusominaisuuksien lisäksi ajatuksena on mahdollistaa esimerkiksi puhelimessa olevan navigoinnin hyödyntäminen suoraan auton viihdesysteemin kautta.

Lähde: Nokia Conversations

1 kommentti

  1. Mites tämä eroaa Microsoft+Ford tai Google+GM yhteityökuvioista?
    Autoteollisuudella on telcon ohella perinne ja kulttuuri suljettuihin/”omiin” ratkaisuihin.

    Noksua tuskin saa Fordiin kiinni jatkossa yhtä helposti ja syvälle kuin WinLuurin…

Kommentointi on suljettu!