Näin mobiilipelaaminen on kehittynyt kymmenessä vuodessa

Matkapuhelimista ja mobiilipelaamisesta puhuttaessa eräs merkittävimmistä tällä alueella vaikuttavista yhtiöistä on Gameloft. Ranskalaistalon toiminta on vuosien saatossa laajentunut huomattavasti ja nykyään Gameloft kehittääkin pelejä kaikille merkittäville mobiilialustoille kuten Symbianille, iPhone OS:lle ja Windows Mobilelle. Viimeisimpänä aluevaltauksena on Applen uusi iPad.

Puhelinten kehittyminen on muuttanut mobiilipelaamista merkittävästi. Mustavalkonäytöistä on edetty suurella kosketusnäytöllä varustettuihin puhelimiin, joista löytyy tehoa ja grafiikkaominaisuuksia. Pelien kehittyessä ne ovat myös onnistuneet houkuttelemaan ympärilleen suurempia massoja. Mobiilipelaamisen nähdäänkin jo uhkaavan perinteisiä pelilaitteita ja esimerkiksi Nintendon kerrotaan tarkkailevan Applen iPhonen liikkeitä pelimarkkinoilla tarkasti.

Mobiilipelaamisen kehityksestä konkreettisen esimerkin on julkaissut Gameloft. Yhtiö käy julkistamassaan videossa läpi kymmenen vuoden aikana tapahtunutta murrosta. Sinä aikana pelit ovat kasvaneet kooltaan, laitteita on tullut lisää ja itse pelaaminen on muuttanut muotoaan kiihtyvyysanturin ja muiden ominaisuuksien myötä.