Nokia ja Yahoo! aloittavat yhteistyön palveluissa

Yahoo!:n ja Nokian toimitusjohtajat kättelevät alkaneen yhteistyön kunniaksi.

Verkkoyhtiö Yahoo! ja matkapuhelinvalmistaja Nokia aloittavat yhteistyön, jonka tarkoituksena on yhdistää yhtiöiden osaaminen eri palvelumuodoissa. Tämä käsittää muun muassa sähköpostin, pikaviestimet, kartat ja navigoinnin. Yhtiöt haluavat tarjota asiakkailleen entistäkin rikkaamman sarjan verkkopalveluita, jotka auttavat pysymään yhteydessä ja mukana maailman menossa.

Käytännössä yhteistyö kattaa seuraavat osa-alueet:

 • Nokian Ovi Kartat -palvelu integroituu osaksi Yahoo!:n karttaratkaisua. Palveluun tuodaan merkintä ”powered by Ovi.”
 • Yahoo! tuo oman tekniikkansa osaksi Nokian Ovi Mail- ja Ovi Chat -palveluita. Nimeksi muodostuu ”Ovi Mail / Ovi Chat powered by Yahoo!”
 • Käyttäjätiedot tullaan yhdistämään. Tulevaisuudessa Ovi-tunnuksilla voi käyttää Yahoo!:n palveluita ja päinvastoin.

Yhteistyön hedelmänä syntyvät palvelut avataan Yhdysvalloissa kuluvan vuoden loppupuoliskon aikana. Maailmanlaajuinen lanseeraus tapahtuu vuoden 2011 aikana.

Lähde: Yahoo!

14 kommenttia

 1. Eikös Yahoo ole melko eilisen teeren lintuja vai miten se sanonta menee? Vai porskuttaako se vielä jenkeissä menemään?

  1. Eiköhän tuo nyt vielä ihan kohtuullisessa kunnossa ole. Eipä tuolla nyt taida olla lähimainkaan samoja käyttäjämääriä kuin Googlella, mutta ei kai se nyt ihan onneton ole?

   Yahoollahan on yhteistyötä myös mm. Samsungin kanssa. Esimerkiksi tulevassa Galaxy S -puhelimessa on Yahoon palvelut hyvin integroitu.

 2. jos yahoo ja nokia poistuisivat markkinoilta (sen ne kyllä tekevätkin)… monikaan ei huomaisi mitään. no… ehkä suomessa, intiassa ja afrikassa… ei muualla!

  t. osakkeenomistaja

  1. Se, jos Yahoo on vähemmän käytetty Suomessa ei kerro koko totuutta.

   Yahoo on edelleen suosituin sähköpostipalveluiden tarjoaja esimerkiksi USA:ssa. Yahoon palvelut on siellä jopa suositumpia kuin Googlen palvelut, Tämän osottaa vuodelta 2009 olevat tilastot. Yahoo on edelleen suosittu muuallakin maailmassa. Eli minusta Nokia teke ihan oikein liittoutuessaan Yahoon kanssa.

 3. Jos minä poistuisin markkinoilta, sen kyllä huomaisi.

  t. osakkeenomistaja

 4. no eikös Yahoo ole kuitenkin edelleen suurimpia, ellei jopa suurin webmail-palveluntarjoaja maailmassa. ja etenkin jenkeissä joita tämä uutinen enemmänkin koskee. ja Nokia edelleen suurin puhelinvalmistaja, paitsi jenkeissä. on varmasti molemmille aika suuri hyöty tästä liitosta sikäläisellä maaperällä..

 5. Ei Yahoota saa mennä sulkemaan, ku mulla on ollut siellä sähköposti jo 13 vuotta! 🙂

  Hyvä ratkaisu mielestäni tämä Nokia+Yahoo integraatio. Molemmille varmasti hyötyä ja hyvä vain että Google saa kilpailua.

 6. Kilpailu on aina hyvästä. Saa kuluttajat vain enemmän valinnanvapautta ja toisaalta yritykset saavat lisää motivaatiota kehittää palveluitaan ja innovoida.

  Nokiaahan nyt möyhennetään mediassa ja kuluttajien keskuudessa oikein kunnolla. Siinä on se hyvä puoli, että se saattaa saada Nokiassa paljonkin positiivisia muutosvoimia aikaiseksi. Itse näen tässä yhteistyössä pelkkää positiivista. Kunhan se ei vain johda siihen, että esim. muita sähköpostipalveluita käyttäville asiakkaille koituu Nokian puhelinten kanssa hankaluuksia.

  1. > Nokiaahan nyt möyhennetään mediassa ja kuluttajien keskuudessa
   > oikein kunnolla. ”

   ja tuo on täysin typerää. Nokiaa haukkuu pääsääntöisesti ihmiset jotka ei itse tajua asioista yhtään mitään. Olisi todella mielenkiintosta nähdä näiden samojen ihmisten pyörittävän itse vastaavaa bisnestä kuin nokia. Olen täysin varma, että lopputulos olisi täysi katastrofi. Keskusteluissa esiintyvät ”osaakkeen omistajat” ja ”asinntuntijat” on kyllä yleensä sitä luokkaa, että jeodän johdossaan firma olisi nurin hyvin nopeasti.

   1. Nokian sättiminen on trendikästä, mutta myös osa suomalaisten perusluontoa. Onpa kansa todella nopeasti kääntämässä kelkkansa esimerkiksi Leijonien hävitessä … 🙂 Vertaus ei ehkä ole aivan sopiva mutta mielestäni ilmiöissä on paljon samaa. On äärimmäisen Suomalaista pettyä omiin!

   2. >>osaakkeen omistajat

    osakkeenomistajat jopa

    >>asinntuntijat

    asiantuntijat jopa

   3. Kyllä varmasti osa kritiikistä osuu ihan oikeaankin, mutta osittain varmaan on kyse jonkinlaisesta ”muoti-ilmiöstä”. N97:ssa esimerkiksi oli pahoja ongelmia (Vanjokikin on se myöntänyt). Ongelmia on jo paljon korjattu mutta kielteinen julkisuus jäi. Se on selkeästi heijastunut muuhunkin, eikä tietenkään ihan syyttä, koska olihan N97:n kuitenkin tarkoitus olla juusi Se tuote, joka pistää kilpailijoille luun kurkkuun.

    Loppujen lopuksi paljon on turhaa Nokian pieksentää, mutta on myös aihetta kritiikkiin. N97:n ongelmiin ei oikeastaan olisi kerta kaikkiaan ollut varaa (karkotti jonkin verran asiakkaitakin).

 7. Itse en kyllä ymmärrä tätä liittoumaa. En todellakaan haluasi että oletushakukone on Yahoo, eikä minkään muunkaan palvelun tarvitsisi olla. En käytä mitään Yahoon palveluita. Googlen vastaavat kun ovat niin paljon edellä. Ja näin taitaa valtaosa ihmisistäkin ajatella.

  1. No ei kai kukaan pakota Yahoota käyttämään. Kysehän tässä vaikuttaa lähinnä olevan siitä, että Ovi-brändiä laitetaan osaan Yahoon palveluista näkyville ja toisaalta Yahoon palveluita tulee Nokian puhelimiin, mutta tuskinpa tulee esim. Yahoon sähköpostinkäyttöpakkoa tms.

Kommentointi on suljettu!