Nokia julkaisi PR 1.2 -päivityksen N900-puhelimelle

Nokia on julkaissut Maemo 5 -pohjaiselle N900-multimediatietokoneelle PR 1.2 -ohjelmistopäivityksen. Sen jakelu aloitetaan tänään Iso-Britanniasta, mutta jo huomenna sen pitäisi olla saatavilla myös Suomenkin N900-puhelinten omistajille.

Päivityksen keskeisimmät uudistukset:

 • Tapahtumien hyväksyminen ja hylkääminen onnistuu nyt suoraan sähköpostisovelluksesta.
 • Facebookin pikaviestinominaisuus on integroitu osaksi puhelinta.
 • Tuki laajennetuille videopuheluille.
 • Selaimessa tuki pystytasolle.
 • Uusi versio Ovi Kartat -sovelluksesta. Parantaa käyttökokemusta ja käyttöliittymää.
 • Ovi Kauppa päivittyy uudella sisällöllä. Tulossa on seuraavat nimikkeet Jurassic 3D Rollercoaster, Zen-bound, Angry Birds (level pack), Sygic, Kroll, Weatherbug ja GoGadget.
 • Päävalikon ensimmäinen valikkotaso on nyt muokattavissa.

Samalla yhtiö ilmoitti, että MeeGo-alustasta ei aiota tuoda virallista päivitystä Nokia N900 -puhelimelle. Laitetta tullaan käyttämään ahkerasti alustan kehittämisessä, mutta parhaimman mahdollisen käyttökokemuksen takaamiseksi sitä ei haluta tuoda virallisesti N900:lle. Yhtiö lupaa kuitenkin jatkavansa Maemo-ohjelmiston tukemista.

Lähde: Nokia Conversations

33 kommenttia

 1. Veikkaisin, että eiköhän tuon MeeGon kuitenkin halukkaat saa N900:nsa laitettua jotenkin. Kun kuitenkin on tarkoitus käyttää N900:ia MeeGon kehityksessä, niin luulisi kuitenkin kaikkien toimintojen toimivan ainakin periaatteessa. MeeGo nyt kuitenkin vaikuttaa siltä, että sen ympärille voisi hyvinkin muodostua samantyyppinen harrastajajoukko kuin Androidinkin, mikä puolestaan tarkoittaisi sitä, että esim. N900:lle ja tuleville MeeGo-laitteille saattaisi epävirallisia teitä saada uusimmat päivitykset jonkun harrastelijan muokkaamina.

  Esimerkiksi Android-maailmasta: ensimmäiselle Android-puhelimelle eli HTC Dreamille/T-mobile G1:lle sai Android 2.1:n nimenomaan erään harrastajan kautta. Virallista päivitystä ei käsittääkseni olisi edes saanut.

 2. Jo oli aikakin jälleen saada jotain päivitystä, oma N900 ainakin tuntuu niin järjettömän kankealta käytössä kun on päässyt taas välillä muiden tuotteiden makuun. Tosin eipä tuon listauksen mukaan juurikaan parannuksia ole tulossa.

  Uskon myös yllä olevaan kommenttiin: MeeGo lienee saatavilla jotain kautta N900:eenkin vielä tulevaisuudessa, vaikka virallisia julkistuksia ei tulisikaan. Tosin aika näyttää, jääkö N900 yksinäiseksi hirviöksi – vai pitäisikö sitä sitten siirtyä vain suoraan Nokia N8:aan kun se markkinoille tupsahtaa…

 3. Tämä N900 tyytymättömyys tuntuu olevan muotia nyt. Itsellä ollut käytössä noin 4kk ja paras kannettava laite mitä olen koskaan omistanut. Hakkaa myös edelliset puhelimet mennentullen.

  En sitten tiedä olenko käyttänyt jotenkin TODELLA kankeita puhelimia, mutta oma N900 ei paljon smoothimmin voisi enää toimia. Kerrankin sitä itse määrää puhelinta eikä puhelin määrää käyttäjää. Mutta, meistä on varmasti moneen lähtöön.

  Ja ei sillä etteikö android puhelin myös houkuttaisi, esimerkiksi HTC:n Desire. Ehkä vielä jonain päivänä myös kyseiselle leirille voisi hypätä.

 4. Tervetullut päivitys! Olenkin jo aika kypsyny noihin pikku bugeihin ja lapsentauteihin.
  Mitä Meegon suhteen tulee, niin N900:seen on luvattu toukokuun aikana softa, ja siihen päivityksiä. Jos oikein tajusin, niin puhelimessa voi olla sekä maemo ja meego, ja sitten oman mielen mukaan valita kumpaa haluaa käyttää.
  …saatan myös olla väärässä.

 5. vihdoinkin! on tätä odotettu ja kauan!
  Kommentteja Englannista on jo paljon, mutta lähinnä vain, ett tli jo tai tulee just. Sitt kinaavat videopuheluista – onko niitä tai onko edes luvattu…
  Teemu kertoo kartoista, mutt ei mainitse navigoinnista mitään. Eli onko ääniopastusta? tai pystyykö kartalta edes seuraamaan missä mennään – siis myös silloin, kun poikkeaa ’tarjotusta’ reitistä? Eli ’laskeeko’ reitin uudelleen?
  Toimiiko bluetooth autossa nyt kunnolla eli integroituuko myös soitettavien puheluiden osalta? tähän asti pystyi vaan vastaamaan tuleviin puheluihin auton järjestelmän avulla tökkimällä ratissa olevia näppäimiä.

  1. Nokialla ei ole suunnitelmia tuoda ääniopastettua navigointia N900 puhelimelle. Itse suhtaudun tähän jo siten, ettei ääniohjausta tulla ikinä näkemään N900:lla. PR 1.2. Päivityksessä korjaillaan ja parannellaan vain Kartat ohjelman käyttökokemusta, mm. nopeamman paikannuksen kautta. Käsittääkseni puhelin ei vieläkään seuraa kunnolla, missä etenet reitilläsi.

   Bluetoothin toimintaan ei olla kajottu käsittääkseni, eli joudut vielä ”painelemaan rattisi näppäimiä”.

 6. Nokian tiedoitteen mukaan MeeGosta ei tulla näkemään kaupallista julkistusta N900 laiteella. Sen sijaan Nokialla on kuitenkin ”MeeGo to N900” projektiryhmä koossa, jotka tipauttelevat prosessin edistymisestä infoa silloin tällöin Maemo.orgin ylläpitäjille. Seuraava MeeGo julkistus N900 puhelimelle sisältänee jo graafisen käyttöliittymän. Käyttäjät lataavat MeeGon versioita puhelimeensa kuitenkin epävirallisesti ja täysin omalla vastuulla.

  Järkikin kertoo sen, ettei samaa puhelinta voi myydä kahdella eri käyttöjärjestelmällä, puhumattakaan siitä, että oston jälkeen softapäivitykset rukkaisivatkin puhelimeen täysin toisen käyttöjärjestelmän. Maemo ja N900 esiintyvät yhdessä mainonnassa ja ovat osa Nokian luomaa brändiä, eikä niitä kannata erottaa tässä vaiheessa. Varsinkaan kun varsinainen MeeGo puhelin on jo suunnitelmissa. On älytöntä rakentaa uusi alusta jo 7kk sitten julkaistulle laitteelle.

 7. Vielä lisäys: PR 1.2. lisää kuulema tuntuvasti puhelimesi sulavuutta, mutta jos sekään ei riitä niin suosittelen lämpimästi puhelimen ylikellottamista. Itsellä laite hyrrää 900MHz voimalla.

  1. Itseänikin kiinnostais kovasti ylikellottaa kapula mutta…

   -raukeaako puhelimen takuu siinä (tyhmä kysymys, tiedetään)
   -käykö puhelin kovinkin kuumana

   1. Miksi te haluatte ylikellottaa luuria? eikös n900 pitäny olla todella nopea ja todella sulava luuri, näin mulle on aina sanottu, joten mihin lisätehoja vaaditaan?

   2. Takuu raukeaa kyllä kun laitteen kellottaa, ja toisaalta kannattaa tutustua myös siihen, että miten puhelimeen palautetaan tehdasasetukset jos mikään menee pieleen. 1.1.1 versiossa se tarkoittaa koneen nollaamista komentokehotteesta tietokoneella, mutta 1.2 sallii tämän puhelimen valikoissa.

    Puhelimeni ei käy ollenkaan kuumempana kuin aiemmin, eikä akkuakaan kulu enemmän. Näistä syistä olenkin hieman epäillyt, jos N900 prosessori on alun alkaen ollut alikellotettu tms. Mutta mitään muuta ei kellotamisesta ole seurannut minulle kuin hyvää.

   3. Ja syitä kellottamiseen on esim. Playstation 1 emulaattori ja sen pelit.

    Emulaatio on aina emulaatiota, joten vaikka N900 on yhtä tehokas kuin ensimmäinen pleikkari, niin vääntöä tarvitaan kun kyseessä on pieni keplottelu kuitenkin.

 8. Onko Ville sun mielestä nopeutta koskaan liikaa? Kuuleman mukaan akkukesto ei kellottamisesta juurikaan heikkene, joten miksi ei.

  1. No en tiä mun luuri on ainakin jo nyt niin nopea ja sulava, että ei oo tullu mieleenkään, että sítä tarttisi kellottaa, eikä sitä kyllä pystykkään

   Mut jos ihmiset on valmiita menettään takuun ja parhaimmasta tapauksesa rikkomaan oman luurinsa ni kyllä siitä selkeesti jotai näkyvää hyötyä pitää olla ja jos luuri on muka ennestään jo ollu todella nopea ja sulava, siis mitä en usko (se tässä oli se pointti) niin mitä järkeä on lähtee kikkailee

 9. Onko joku saanut asennettua ton uuden päivityksen N900:n?

  Itselläni ainakin Nokia Software updater valittaa ladattuaan 33,6 mt päivityksestä että päivitys epäonnistui. Mahdollisia vikoja USB portin hitaus tai sitten palvelin ongelma nokian päässä…

  Olen nyt tunnin ajan yrittänyt uudelleen ja uudelleen päivittää mutta aina sama vika.

  apuja?

 10. Yritin kanssa äsken päivitystä ja sain ladattua vain 6,3mt kun tuli ilmoitus, että päivitys epäonnistui. Mahtaa olla jotain vikaa noksun palvelin päässä.

 11. Samanlaista vikaa mulla!!! Yritin aamupäivällä ja nyt iltapäivällä, kummallakin kerralla herjas.
  Ei muutaku serverit kuntoon Nokia, per**le!!!

 12. Yrittänyt tässä nyt muutaman tunnin päivitellä ilman tulosta. Ilmoittaa löytävänsä päivityksen ja lähtee lataamaan, mutta heti muutaman megan jälkeen tulee sama ilmoitus kuin pää ei kestä:llä… Vuosi 2010, voivoivoivoi nokia!!

 13. Mulla toimii hyvin. Hyvä päivitys on, mutta:

  MISSÄ ON UUDET PELIT JA SOVELLUKSET?

  Ei helvetti, OVI kaupassa samat vanhat paskat kun ennenkin.Ei mitään uutta, ei pelin peliä.

  FAIL NOKIA.

 14. Päivitys onnistui kesti varmmankin puoli tuntia. Selaimen tuki pystyasennolle ei vain toimi. Johtuisiko siitä että olin Ctrl-, Shift- ja O näppäimilä tehnyt pystyasennon mahdolliseksi ja ennen päivitystä poistin sen? Missähän vika?

 15. Eilen illalla sain ladattua päivitystä jopa 33megaa, eli melkein kolmasosan… huokaus sentään. Yhteytenä 100 meganen elisan kaapeli, joten en oikein jaksa uskoa ongelmien johtuvan täältä päästä. Nokialta kyselin aamulla asiasta, mutta eipä ole mailiin vielä ehditty vastata. Ostan kohta Iphonen perkele!!

 16. eikä näy niitä ovi store päivityksiä vaikka tänään ois pitäny tulla prkle…

 17. Veli:
  portrait mode pitää laittaa päälle selaimen asetuksista. Näyttäis kameralle olevan enemmän säätövaraa + yökuvaus.

  Mutta eipä näy pelejä ovistoressa…

 18. Ei toimi joo päivitys. Alkaa tää nokian touhu olemaa sitä luokkaa että viimenen nokialainen tässä taloudessa.
  Tammikuun alussa kun ostin niin vaikutti lupaavalta laitteelta, mutta softapuoli se on mikä ei nokialta onnistu sitten millään…

 19. Onko muilla ollut päivityksen jälkeen ongelmia bluetoothin kanssa? Oma ei löydä handsfreetä enää millään. Samaan aikaan kyllä puhelinkin oli huollossa ja siinä taisi vaihtua kuoria lukuunottamaatta kaikki.

 20. Pää ei kestä, mulla sama ongelma. 33 megaa ladattuna, kunnes ilmoittaa että ei onnistu… Mistäköhän johtuu?

 21. Viimonen nokian luuri tämä nysisatanen meikäläisellä. Puhelin ihan hyvä vehje, mutta softatarjonta on auttamattoman säälittävää. Hyvänä esimerkkinä N900:sen Ovi storessa on tällä hetkellä surkuhupaisat 10 peliä, joista vain yhdestä riitti hupia yli kahdeksi minuutiksi. Ovi store on niin surkea esitys, että sitä ei edes kannata ajatella vertaavansa Applen mainioon App storeen.

  Nyt ymmärrän miksi Nokia ei pysy Applen perässä.

 22. Noni
  Minullakin viimeviikolla jämähti 6. jotain mt…eitoimi tänään ja nyt sanoo:
  3. jotain ohjelmisto ja uusin 3. jotain, haluatko asentaa uudelleen ohjelmiston !
  MIKÄ MÄTTÄÄ NOKIA ?

 23. Yritin tiedustella ongelmasta Nokialta, mutta ikävä kyllä sähköpostiini ei ole vastattu. Toivottavasti päivitysongelma ratkeaa!

Kommentointi on suljettu!