Nokia sulki New Yorkin lippulaivamyymälänsä

Maailman johtava matkapuhelinvalmistaja Nokia on sulkenut New Yorkissa sijaitsevan lippulaivamyymälänsä. Sulkemispäätös ei tullut täytenä yllätyksenä, sillä yhtiö kertoi asiasta jo viime vuoden lopulla, jättäen tarkemman ajankohdan kuitenkin pimentoon. Saman kohtalon kokenee kuluvan vuoden aikana myös Chicagosta löytyvä Nokia Flagship Store -kauppa.

Merkittävin syy omien lippulaivamyymälöiden sulkemiseen löytyy amerikkalaisten ostotottumuksista. Selkeästi suurin osa matkapuhelimista ostetaan operaattoreiden kautta, joten omaan myyntikanavaan panostaminen Nokialle muutenkin haasteellisilla markkinoilla ei ole välttämättä järkevää.

Nokia ei ole ponnisteluistaan huolimatta kyennyt nostamaan markkinaosuuttaan Yhdysvalloissa. Sen osuutta ovat nakertaneet muun muassa Apple ja RIM, jotka menestyvät loistavasti rapakon takana. Kovassa vedossa on myös Samsung, joka nousi hiljattain 21,9 prosentin osuudellaan USA:n suurimmaksi kännykkävalmistajaksi. Nokian siivu on tippunut 8,3 prosenttiin.

Lähde: Engadget

1 kommentti

  1. Sulkemisen taustalla on myös Nokian taannoinen päätös asettaa Lippulaivakaupoille myyntitavoitteet. Eli ne eivät olleetkaan enää ainoastaan pelkkiä ”näyteikkunoita” vaan myös tulosta pitää syntyä.

Kommentointi on suljettu!