HP: webOS suuntaa älypuhelimiin, tabletteihin ja tulostimiin

Älypuhelimien lisäksi tietokonejätti HP aikoo hyödyntää Palm-kaupassa kaapattua webOS-alustaa useissa yhtiön muissa projekteissa. HP:n virallisen Twitter-kanavan kautta lähetetty viesti kertoo, että valmistaja aikoo viedä Palmin kehittämän mobiilialustan täysin uusiin kohteisiin kuten verkkoyhteydessä oleviin tulostimiin.

HP ei luonnollisestikaan paljasta tarkempia tietoja ideoistaan. On kuitenkin selvää, että yhtiöllä on suuria suunnitelmia webOS:n suhteen, joka on yleisesti tunnustettu varsin onnistuneeksi mobiilialustaksi. Palmin alusta integroituu sosiaalisiin palveluihin, tarjoaa nykyaikaisen käyttöliittymän ja on suunniteltu alusta alkaen moniajoa varten. HP:n avulla se voi nousta markkinoilla vielä merkittäväänkin asemaan. Se vaatii toki työtä ja hyviä laitteita.

HP:n webOS-pohjaisesta tablet-tietokoneesta on huhuttu verkossa jo kertaalleen. Yhtiön julkaisema tweetti vahvistaa, että jotain tälläkin osa-alueella on tekeillä. Huhun mukaan HP:n kehittämä tabletti on koodinimeltään Hurricane ja se näkisi päivänvalonsa jo heinä-syyskuussa.

Lähde: MobileCrunch