HTC:ltä vihdoin tulossa huippuluokan Android-puhelin QWERTY:llä?

Kuvassa Windows Mobile -pohjainen Touch Pro2.

Vielä vuosi pari sitten taiwanilainen HTC oli tunnettu loistavista QWERTY:llä varustetuista älypuhelimistaan. Viime aikoina yhtiö on kuitenkin keskittynyt lähinnä kosketusnäyttöön ja jättänyt fyysisen näppäimistön taka-alalle. Itse asiassa Android-mallistosta ei löydy yhtään QWERTY-puhelinta, jos laskuista pudotetaan pois HTC:n valmistama T-Mobile G1, joka oli kaikkien aikojen ensimmäinen Android-puhelin.

HTC:ltä Androidin ja QWERTY:n yhdistelmää odottaville saattaa olla lähitulevaisuudessa luvassa mieluinen yllätys. Verkkosivusto Tweakers.net väittää löytäneensä HTC Vision -koodinimellä tunnettavaan puhelimeen viittaavan User Agent -tiedoston, joita käytetään laitteiden ominaisuuksien listaamiseen. Dokumentista käy ilmi, että Visionista löytyy näppäimistö ja 480 x 800 pikselin näyttö.

Huhuissa laitteen on arveltu noudattelevan ominaisuuksiltaan Desire-mallia. Luvassa olisi siis huippuluokan Android-puhelin QWERTY-näppäimistöllä. Todennäköisesti kysyntää sille löytyisi ainakin yrityskäyttäjien keskuudesta.

Lähde: UnwiredView

8 kommenttia

 1. Kas pihkura! Ompas mielenkiintoisen oloinen kilpailija N900:lle (tai sen seuraajalle, josta ei juuri mitään vielä tiedetä)
  Näppäimiäkin riittävästi ja reso kohdallaan ellei paljon yli 5″ näyttö oo 😉

  1. HTC:n tekemä -> tuskin skandeja. Fm-lähetin puuttunee, jos kyseessä on suora muunnos Desirestä.

   Enpä usko, että muut valmistajat kykenevät päihittämään N900:sta monipuolisuudessa. Parempaa rautaa ja softaa löytyy, mutta linkkuveitsimäinen monipuolisuus uupuu.

   1. Touch pro 2:saa on kylläkin skandit suht helposti. On siis ihan printattu näppäimistöön ja tulee painamalla fn-nappia ja sitä nappia, johon haluttu skandi on printattu. Eli ei käytännössä eroa Nokia-jumalan N97:n.

 2. Aivan säälittävä tapaus, sillä kyseessä ei ole Nokia.

 3. Kyllä HTC:n Touch Pro2 eroaa N97:sta kuin yö ja päivä. HTC on kunnostautunut historiansa aikana jo useamman kerran tekemällä erittäin hyviä näppäimistöjä. Touch Pro2:n viisirivinen ja väljä näppäimistö on edelleen paras mitä itse olen älypuhelimissa koskaan tavannut.

  Suomessa myytävässä Nordic-versiossa åäö-tulee fn-näppäimellä ja siihen tottuu nopeasti vaikkakin natiivi åäö-toteutus olisi kieltämättä parempi. Mikään ei sinänsä estä HTC:tä tekemästä åäö-näppäimistöä.

  Touhc Pro2 on on edelleen yrityspuhelinten parhaimmistoa ja se sai vastikään WM-päivityksenkin. Sen kaiutinpuhelin ominaisuus on loistava.

  1. ” Touch Pro2:n viisirivinen ja väljä näppäimistö on edelleen paras mitä itse olen älypuhelimissa koskaan tavannut.”

   Komppaan! Todellakin äärimmäisen hyvä näppäimistö. Muutama kuukausi tullut tuota Touch Pro 2:sta käytettyä ja oikeasti näppäimistöä tulee ikävä. 🙂

 4. Onhan HTC:n valmistamissa puhelimissa nähty skandeja yhden painalluksen päässä. Esimerkiksi Sony Ericsson X1. (onko X2:ssakin?)

Kommentointi on suljettu!