Uusi Dell Streak sijoittuu tabletin ja älypuhelimen välimaastoon

Elektroniikkavalmistaja Dell on vihdoin virallistanut Google Android -pohjaisen kosketusnäyttölaitteensa, joka yhdistää elementtejä tableteista ja älypuhelimista. Laitetta on vaikea sijoittaa mihinkään tiettyyn kategoriaan, sillä se on selvästi esimerkiksi Applen iPadiä pienempi, mutta ei sujahda aivan jokaiseen taskuun perinteisen puhelimen tavoin. Uutuus tunnetaan nimellä Dell Streak ja se saapuu Iso-Britanniassa myyntiin O2-operaattorin kautta kesäkuun alussa.

Amerikkalaisyhtiön uutukainen on kattava paketti. Sen näyttö on WVGA-tasoa ja kooltaan viisi tuumaa. Yhteyspuolelta löytyy 3G, WiFi ja Bluetooth, joten laite toimii puhelimena ilman ylimääräistä kikkailua. Paketin jouhevuudesta huolehtii Qualcommin Snapdragon-piirisarja, joka sisältää yhden gigahertsin ARM-pohjaisen suorittimen.

Dell Streakin muita ominaisuuksia ovat HSDPA, kaksi gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, LED-kaksoissalama ja VGA-tason kamera etupaneelissa.

Laitteessa pyörii alussa Android-käyttöjärjestelmän 1.6-versio. Valmistaja kertoo kuitenkin päivittävänsä laitteen Android 2.2:een kuluvan vuoden aikana. Päivitys tulee ladattavaksi niin sanotusti verkon yli.

Valmistaja kehuu erityisesti Streakin verkko-ominaisuuksia. Suuren näytön hehkutetaan tarjoavan kannettavia tietokoneita hipovan kokemuksen, sillä sivustoja kykenee tarkastelemaan niiden normaalissa koossa. Dell kuvaileekin laitteensa tarjoavan parhaan mahdollisen tavan kokea viihde, sosiaaliset palvelut ja navigointi matkan päällä.

Lähde: Engadget

5 kommenttia

 1. Ei mene enää ainakaan mukavasti farkkujen taskuun. Pitäisi olla lökäpöksyt tai sitten kuljettaa puhelinta vaikka povarissa tai laukussa.

 2. Tämä menee vielä taskuun – eikä tarvi siis kantotelinettä tai reppua niinku iPad.
  Tän voi vielä nostaa korvallekin puhuakseen jonkun kanssa ilman ett kaikki kuulee.
  Tän pystyy sijoittaan vielä auton kojelaudalle navigointia varten eikä se peitä koko tuulilasia.
  Ja tästä näkee kuvan, videon ja vaikka dokumentin lukea paremmin kuin 3,5″-4″ luurista
  Houkutteleva laite

 3. Siin on kyllä laite millä tulee oleen todennäköisesti todella vaikeat markkinat

 4. Pakkohan tuo on hankkia!
  Toivottavasti on myös OMA DM kuten SE:n Xperia X10:ssä.
  Tuolla laitteella hoitelee valtaosan siitä mitä PC:lläkin.

 5. Kiinnostaa heti kun tuo päivittyy Android 2.2:een

Kommentointi on suljettu!