Nokian kehittämä tekniikka helpottaa yhteydenpitoa lähellä oleviin ihmisiin

Suomalainen matkapuhelinvalmistaja Nokia on kehittänyt tutkimuskeskuksessaan kiintoisan tekniikan, joka helpottaa yhteydenpitoa lähellä oleviin ihmisiin. Nokia Instant Community -nimen saanut projekti on edelleen prototyyppiasteella, mutta yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa se on kyetty valjastamaan jo testikäyttöön N900-puhelimelle luodulla sovelluksella.

Nokia Instant Communityn ideana on mahdollistaa viestittely lähietäisyydellä oleviin ihmisiin. Se ei tarvitse toimiakseen Internet-yhteyttä, joten sen käyttö on täysin ilmaista. Yhteys puhelinten välillä muodostetaan ad-hoc WiFi -verkon kautta, joka takaa vakaan yhteyden.

Pelkän viestittelyn lisäksi tekniikkaa voidaan käyttää erilaisten tiedostojen kuten kuvien, yhteystietojen ja musiikkikappaleiden jakamiseen. Käyttäjä voi luonnollisestikin itse päättää, mihin tiedostoihin ympärillä olevat ihmiset pääsevät käsiksi.

Katso tekniikkaa esittelevät videot alta.

Lähde: Nokia Conversations

7 kommenttia

  1. Vaikuttaa ihan mainiolta systeemiltä, toivottavasti tuo nähdään vielä valmiina tuotteena.

  2. Tampereen teknillinen yliopisto != Tampereen yliopisto

  3. Selaimen asetuksista flash elementit ’ondemand’ asetukselle, niin ei tarvii turhaan latailla kaikkia mainos flasheja vaan elementtiä klikkaamalla ainoastaan ne joita oikeasti haluaa katsella/käyttää.

    1. … ja vastasin sitten vahingossa väärään uutiseen 🙂

  4. ”…yhdessä Tampereen TEKNILLISEN yliopiston kanssa…”

    Ei pidä sekoittaa teekkareita pohjoisen yliopiston humanisteihin.

Kommentointi on suljettu!