Holiday Inn kokeilee puhelinta hotellihuoneen avaimena

Hotellihuoneen ovi saattaa tulevaisuudessa avautua pelkällä matkapuhelimen heilautuksella. Hotelliketju Holiday Inn aloittaa mielenkiintoisen kokeilun, jonka tarkoituksena on selvittää matkapuhelimen hyödyntämistä hotellihuoneen avaimena. Kokeilu on käynnissä 60 päivää kahdessa Yhdysvalloissa sijaitsevassa hotellissa, jonka jälkeen sen hyötyjä ja mahdollista laajempaa käyttöä arvioidaan.

Kokeilussa käytössä oleva sovellus toimii Android-, BlackBerry– ja iPhone-puhelimissa. Asiakas asentaa ohjelmiston puhelimeensa, jonka jälkeen hotellihuoneeseen on mahdollista päästä ilman varsinaista avainkorttia. Sen lisäksi sovellus mahdollistaa hotellista uloskirjautumisen ilman ylimääräistä asiointia henkilökunnan kanssa.

Matkapuhelimen hyödyntäminen hotellihuoneen avaimena kuulostaa melkoisen hyvältä ja yksinkertaiselta idealta. Se ei ole tarkemmin ajateltuna kuitenkaan täysin ongelmaton. Hankaluuksia tulisi varmastikin aiheuttamaan ainakin akun loppuminen, jolloin hotellihuoneeseen ei olisi mahdollista päästä sisään. Tästä johtuen avainkortin säilyttäminen puhelimen rinnalla lienee järkevää.

Lähde: MobileCrunch

2 kommenttia

  1. Olisi ihan kiva tietää minkälainen tuo sovellus oikein on.

    Jotenkin kuitenkin tuntuu, että tämä app-innostus johtaa aika hankaliin ratkaisuihin. Numeronäppäimistö + tekstiviestinä lähetettävä koodi on ihan toimiva ratkaisu (käytössä mm. Omena hotelleissa). Nelinumeroisen koodin oppii parin kerran jälkeen.

    Jos tuo check-out halutaan toteuttaa, niin se onnistuisi esim. vastausviestillä ”Out” tms.

  2. Ihan hyvä idea, mutta tuo akun loppuminen on hyvä pointti. Aika harmillista, jos avaimesta loppuu akku ja ei pääse huoneeseen.

    Miten toi sitten on toteutettu on ihan mielenkiintonen juttu. Se voisi toimia esim tekstiviestiperiaatteella tai wifi verbon yli. Mutta omasta mielestäni paras ratkaisu olisi puhelimessa oleva NFC-siru ja mobiilivarmenne, jollon puhelinta tarvitsisi vain vilauttaa lukon lähellä ja ovi aukeaisi.

Kommentointi on suljettu!