Teleoperaattori DNA ostaa Welhon

Sanoma-konserni ilmoittaa myyvänsä Sanoma Entertainment -liiketoimintaryhmään kuuluvan Welhon teleoperaattori DNA:lle. Samalla Sanoma saa itselleen 21 prosenttia DNA:n osakeannista ja nousee näin ollen teleyhtiön toiseksi suurimmaksi omistajaksi. Kaupan toteutumisen ehtona on kilpailuviranomaisten ja valtioneuvoston hyväksynnät. Viranomaispäätöksiä odotetaan kesän aikana.

Welho on Suomen suurin kaapelitelevisio-operaattori, joka tarjoaa monipuolisia maksu-tv- ja laajakaistapalveluja. DNA on puolestaan keskittynyt puhe-, data-, matkaviestin- ja tv-palveluihin.

Liiketoimintajärjestelyssä DNA saa merkittävän osuuden pääkaupunkiseudun laajakaista- ja televisioliiketoiminnasta, mikä meiltä on puuttunut tähän saakka. DNA ja Welho muodostavat yhdessä kattavan ja luontevan kokonaisuuden ilman merkittäviä päällekkäisyyksiä”, DNA:n toimitusjohtaja Riitta Tiuraniemi kertoo.

Welhon liiketoiminnan kauppahinta on 200 miljoonaa euroa. Kaupan seurauksena Sanoma kirjaa noin 185 miljoonan euron kertaluonteisen myyntivoiton. Myyntivoitto parantaa Sanoman vuoden 2010 osakekohtaista tulosta noin 1,14 eurolla.

2 kommenttia

  1. Voi ei! Toivottavasti DNA ei pilaa hyvää yritystä. Suunta voi olla vain alaspäin.

  2. Melkosen yllättävä kauppa, tätä ei oikeeen osannut odottaa. Taitaa DNA vahvistaa asemiaan täällä pk-seudulla merkittävästi vaikka ei Elisan ja Sauniksen valta-asemaa uhkaakaan. Sanoman kannalta tämä oli oikeastaan aika ovela veto. Tarkotus tuskin oli päästä Welhosta eroon, vaan pikemminkin haukata iso siivu DNA:sta itselle.

Kommentointi on suljettu!