Dell Streakin Gorilla Glass -näyttö ei hätkähdä pienestä

Suuri kosketusnäyttö yhdistettynä iskuihin on yleensä huono yhdistelmä. Onneksi tekniikka kehittyy myös tälläkin osa-alueella, kuten Dell osoittaa uudella Streak-puhelimellaan.

Tietokonevalmistaja Dell on käyttänyt uutukaisessaan tavallista kovempilaatuista lasia, joka ei hätkähdä hieman kovemmistakaan iskuista. Tämä kuulostaa mainiolta ratkaisulta, sillä viiden tuuman näyttö saattaa helposti joutua kokemaan kolhuja. Dell Streakin kanssa pienistä iskuista ei kuitenkaan kannata huolestua, sillä Gorilla Glass -näyttö kestää melkoisen kovaa käsittelyä, kuten lopussa olevalla videolla nähdään.

Dell Streak on Android-pohjainen kosketusnäyttölaite. Sen ominaisuuksia ovat HSDPA, WiFi, kaksi gigatavua sisäistä tallennustilaa, microSD-muistikorttipaikka, viiden megapikselin automaattitarkenteinen kamera, LED-kaksoissalama ja VGA-tason kamera etupaneelissa.

http://www.viddler.com/explore/engadget/videos/1449/

Lähde: Engadget

3 kommenttia

  1. Siis varmistetaan vielä, onko tuo suojakalvo, vai onko laitteen näyttö valmistettu uudenlaisesta materiaalista joka on näin iskunkestävä?

    Jotenkin jää aina hiukan epäselviksi näistä Gorilla Glass uutisista. 🙂 En vain voi uskoa että laite kestäisi tällaista! Samalla sitä tulee miettineeksi, että eikö osat laitteen sisällä kärsi tällaisesta paukutuksesta, vaikka näyttö itsessään pysyisi ehjänä? 🙂

    1. Uutisessahan sanotaan ”Tietokonevalmistaja Dell on käyttänyt uutukaisessaan tavallista kovempilaatuista lasia, joka ei hätkähdä hieman kovemmistakaan iskuista”. Minusta tuo tarkoittaa selkeästi nimenomaan sitä näytön lasia. Eiköhän muuten tuossakin lauseessa puhuttaisi esim. suojakalvon tms. nimellä. 🙂

  2. Kalvohan voisi estää naarmuuntumista, mutten usko, että pystyy iskuihin, joten kyllä tässä on kyseessä nimenomaan lasista.

    Laitteen sisäosat kestää tai ei, mutta normaalistihan laite ei joudu tälläisen ryökytyksen kohteeksi. Tässähän vaan demonstroidaan, että lasi kestää.

    Ei mulla ole kyllä koskaan puhelin hajonnut muulla tavalla kuin näyttö paskaksi, joten kestää ne ainakin tavallista käyttöä ne sisäkalut.

Kommentointi on suljettu!