Samsung Waven toimitukset Suomessa käynnistyivät

Uudella bada-mobiilialustalla varustettu Samsung Wave saapuu seuraavien päivien aikana Suomen matkapuhelinmarkkinoille, kertoo korealaisvalmistaja. Laitteen suositushinnaksi elektroniikkajätti ilmoittaa 499 euroa.

Samsung Wave on ensimmäinen yhtiön omaan bada-alustaan pohjautuva puhelin. Sen muita erikoisuuksia ovat värikylläinen 3,3 tuuman Super AMOLED -näyttö (800 x 400 pikseliä) ja Bluetooth 3.0 -tiedonsiirtotekniikka. Keskeisiin ominaisuuksiin kuuluvat niin ikään yhden gigahertsin suoritin, HSPA, WiFi, A-GPS, microSD-muistikorttipaikka, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, viiden megapikselin kamera, LED-salama ja 720p-videotallennus.

Käyttöliittymänä puhelimessa on TouchWiz:n tuore 3.0-versio, joka nähdään nyt ensimmäistä kertaa tositoimissa. Se mahdollistaa kotinäkymän personoimisen minisovelluksilla ja valikoiden järjestelyn itselleen mieleisiksi. Tärkeässä roolissa on myös Social Hub -sovellus, joka kokoaa sähköpostit, päivitykset Facebookista ja Twitterista sekä kalenterimerkinnät kaikki saman kontaktitiedon yhteyteen.

Uutuuspuhelimen saapuessa myyntiin avaa Samsung samalla oman Samsung Apps -ohjelmistokaupan. Tarjontaan kuuluu aluksi Suomessa ainoastaan ilmaiset e-kirjat, pelit ja hyötysovellukset. Maksullista sisältöä saadaan odottaa Pohjolassa loppuvuoteen.

2 kommenttia

  1. Tälle ei ole odotettavissa mitään suurta sovellusvalikoimaa, Bada ei ole mikään Androidin tai iphonen kilpailija. Yleistynee lähinnä halvoissa peruspuhelimissa. Ei oikein nappaa teknofriikkejä.

  2. Voivoi noita Samsungin hölmöläisiä. Luulevatko tosiaan, että tuomalla taas uuden mobiili OS:n tähän muutenkin fragmentoituneeseen mobiilikäyttismaailmaan toisi heille jotain kauaskantoista tukea? Olisivat hölmöt valinneet joko Androidin tai Meegon.

Kommentointi on suljettu!