Googlen navigointi tulossa myös Pohjoismaihin

Sveitsin Zurichissä pidetyssä Galaxy S -tapahtumassa korealainen Samsung kertoi mielenkiintoisen yksityiskohdan liittyen puhelimensa navigointiin. Laitteen mukana toimitetaan Google Maps Navigation -sovellus, johon osana kuuluu ilmainen autonavigointi. Tällä hetkellä palvelu toimii kuitenkin ainoastaan Yhdysvalloissa ja Iso-Britanniassa, mutta Samsungin PR-johtajan Erik Johannessonin mukaan tilanne on muuttumassa.

Johannesson kertoi Googlen tuovan palvelunsa myös Pohjoismaihin. Tarkkaa ajankohtaa ei tiedetä, mutta ensimmäisenä odotettavissa on Tanskassa toimiva versio. Perässä seuraavat muut Pohjoismaat.

Ilmaisesta navigoinnista on muodostumassa markkinoilla uusi trendi. Kovimmin tässä kamppailussa mukana ovat Google ja Nokia. Suomalaisvalmistajan etuna on palvelunsa laaja levinneisyys, mutta etumatka saattaa kuluvan vuoden aikana huveta merkittävästi.

Google Android on pärjännyt markkinoilla lyhyen historiansa aikana loistavasti. Laitevalmistajat ovat ottaneet sen omakseen ja asiakkaat tuntuvat olevan siitä kiinnostuneita. Laajentuvan navigoinnin myötä viehätysvoima kasvanee entisestään, joten onkin mielenkiintoista nähdä, kuinka suureksi Google pystyy mobiilimarkkinoilla kasvamaan.

5 kommenttia

  1. MAHTAVAA! 🙂 Ei tule paljoa navigointia käytettyä, mutta onhan se ihan hyödyllinen. Silläpä ilmainen navigointi olisi ihan kätevä, kun ei näin vähällä käytöllä ole mitään järkeä ostaa lisenssiä johonkin navigointiohjelmaan.

  2. Sain orgasmin 😀 Toivottavasti jossain vaiheessa tulee myös mahdollisuus ladata offline-karttoja puhelimeen, kaikilla kun ei ole varaa edes kiinteähintaiseen datayhteyteen. Offline-kartoista olisi hyötyä myös ulkomaan reissuilla. Toisaalta myös AndNav OpenStreetMap kartoillakin ajaa asiansa, mutta vaatii vähän enemmän harrastuneisuutta.

    1. Kannattaako silloin hankkia edes älypuhelinta, jos ei ole varaa kunnolliseen datayhteyteen? 😀 Ja aika edullisiahan nuo todella peruskäyttöön riittävät 20 megan paketit on, eiköhän nuo hinnat lie jotain ~4-5 €/kk.

    2. Joo hieno homma, ja tuo Wikitude Drive vaikuttaa mielenkiintoiselta. Mitäs ne loputtoman datan paketit maksaa suomessa? Tuommoinen 20 megaa nyt ei riitä mihinkään jos lähtee oikeasti leikkimään älypuhelinten ominaisuuksilla.

      1. Dna:lla ja saunalahdella taitaa hinnat lähteä jostain ~8-9 €:n paikkeilta. Hyviä tarjouksiakin on. Itse esim. otin viime viikolla Saunalahdelta Nopsan 13.90€/kk jolla rajaton datamäärä ja rajoittamaton nopeus. 🙂 Ja kun on nettitikku, jossa multisim-palvelulla, niin saa saman nopeuden myös läppärille. 🙂

Kommentointi on suljettu!