Wikitude Drive tuo laajennetun todellisuuden navigointiin

Augmented reality eli niin sanottu laajennettu todellisuus mahdollistaa mielenkiintoisia sovellutuksia mobiilimaailmassa. Hyödyntämällä älypuhelinten suurta näyttöä, GPS-tietoja, kompassia ja kameraa saadaan aikaan sovelluksia, joissa yhdistyy todellisuus ja tietokonegrafiikka. Tarkemmin augmented realitystä voi lukea termiä laajemmin käsittelevästä jutustamme.

Eräs mielenkiintoinen laajennettua todellisuutta hyödyntävä sovellus on Google Android -alustalle suunnattu Wikitude Drive. Se on navigointisovellus, jossa karttana toimii todellinen maailma. Puhelimessa olevaa kameraa hyödyntäen näytölle saadaan näkyviin edessä oleva tie, johon sovellus piirtää reitin autoilijaa ohjatakseen.

Laajennetun todellisuuden ohessa mukana on myös hieman perinteisemmän navigointikokemuksen tarjoava 3D-näkymä. Se voi tulla tarpeeseen muutamissa tilanteissa, kuten esimerkiksi pimeällä ajettaessa.

Wikitude Drive käyttää Navteq-yhtiön karttoja. Sen on tarkoitus saapua käyttäjien ladattavaksi kesäkuun aikana. Sovellus vaatii toimiakseen vähintään Android 1.6 -version.

Lisää projektista on luettavissa sen viralliselta kotisivulta.