Samsung Galaxy S on nyt nähty ja koettu. Puhelin vaikutti kaikin puolin erittäin onnistuneelta. Sen käyttöliittymä on nopea, näyttö loistava ja rakenne laadukkaan oloinen, vaikkakin muovinen. Alle olen koonnut muutamia pääkohtia laitteesta. Lopusta löytyy Galaxy S:n käyttöliittymään paneutuvia videoita.
- Super AMOLED -näyttö on mahtava. Värit toistuvat muita näyttöjä paremmin ja käyttö jopa suorassa auringonpaisteessa pitäisi olla mahdollista.
- Käyttöliittymä on nopea. Uusi TouchWiz 3.0 ei yllä visuaalisuudessaan aivan HTC:n Sense-käyttöliittymän tasolle. Mukana seitsemän muokattavaa kotinäkymää.
- Käyttöliittymään on integroitu Swype-tekstinsyöttötekniikka. Sen avulla kirjoittaminen onnistuu ruudulla sormea liu’uttamalla. Tekniikka toimii kuten luvataan, mutta sen nopeudesta on lyhyen testin perusteella vaikea sanoa mitään. Alussa tuettuna on ainoastaan englanti, mutta Samsungin mukaan tulossa on päivitys pohjoismaisille kielille.
- Samsung Galaxy S tulee päivittymään Android 2.2:een. Työskentely uuden version kanssa on aloitettu ja sen odotetaan saapuvan käyttäjille parin kuukauden sisällä.
- Ebook-sovellus vaikutti toimivalta. Tekstin kokoa voi muuttaa kätevästi monikosketuksella sormia ruudulla nipistämällä.
- Saataville tulee sekä 8 että 16 gigatavun sisäisellä muistilla varustetut versiot. Molemmista löytyy microSD-muistikorttipaikka.
- Mukana toimitetaan 3D-pelejä, Google Goggles, Google Maps Navigation ja Thinkfree Office Mobile -toimistopaketti. Laajennettua todellisuutta tarjoavasta Layar-sovelluksesta on luotu Galaxy S:lle erikoisversio.
- Galaxy S toimii uusimpien Samsung-televisioiden kaukosäätimenä.
- Mediatiedostojen jako eri laitteisiin onnistuu langattomasti allshare-tekniikalla, joka pohjaa DLNA:han.
- Puhelin on mukavan ohut. Paksuutta on ainoastaan 9,9 millimetriä.
Jostain kumman syystä taidan kuitenkin loppupeleissä taipua seuraavan iPhonen hankintaan. 😀 Ellei sitten Apple tunge laitettaan aivan täyteen mainoksia ihan vielä, sitten pitäisi ehkä uudelleenharkita.
Jostain syystä tämä ei itsellä aiheuta minkäänlaista omistushalua. Samsung Monte nyt käytössä, eikä ole kummemmalle taskutietokoneelle käyttöä. Ja keskiviikkona tehdyn ensilatauksen jälkeen akkua mennyt kaksi pykälää. Puheluita, viestejä, mailit synkkaa tunnin välein 24/7 ja netissä surffaillu päivittäin vähintään tunnin 3G-verkossa.. Kuinkahan mahtaisi tuossa olla samalla käytöllä akkua jäljellä? Ja tällä montella on lisäksi ilo surffailla netissä. Desire ja iPhonet piti ladata joka yö samalla käytöllä, eikä niissä nopeus ja muu käyttömukavuus ole edellä yhtään tämmösestä halvemmasta kosketusnäytöllisestä! Ja tämä EI ole mikään trolli! Satoja eri puhelimia omistaneena, mukaanlukien kaikki versiot iPhoneista, Desire, Hero, G1 jne. + Nokialaisia varmaankin 150-200 mallia, Neonode N2 yms yms., tiedän kyllä mistä puhun.
Onpas sulla ollut monta puhelinta. Uusi puhelin päivässä piristää kummasti.
Hyviä pointteja luurista. Itsellä ollut käytössä nyt nelisen päivää ja voin sanoa, että on ehdottomasti kovin peli mitä olen ikinä käyttänyt:
– Näyttö on jäätävän hyvä ja tosiaan näkyy ihan OK auringonvalossa.
– Swype tekniikan saa käyttöön suomenkielisenä heti jos haluaa. Siihen pitää hakea softa: SlideIT ja siihen suomen kielipaketti. Itsellä toimii erittäin nätisti.
– Akku hakee vielä todellista kestävyyttä mutta ihan perinteisesti tällaisen laitteen kanssa se on 1 pvä ja yöksi latuuseen.
– Google Maps Navigation ei toimi vielä täällä meidän maassamma, mutta sehän me jo tiedettiin. Tulossa tietääkseni piakkoin?!
– N900:lla totuin katselemaan youtube videoita suoraan nettisivuston kautta mutta tällä se ei tosiaan vielä mahdollista. Android 2.2 päivityksen jäkeen pitäisi onnistua.
– Facebook integrointi omian yhteystietojen kanssa toimii todella hienosti.
– Vaikka kamerassa ei ole salamaa niin ei ole haitannut yhtään…ihan ok kuvia tulee.
– HD -videokuvaus on myös todella loistavaa…
– Omasta mielestä hyvät softat: Dolphin Browser HD (toimii yllättävän hyvin ja lisäikkunoiden aukaiseminen on kätevää), Nimbuzz, ShootMe (kuvankaappaus), Endomondo, Goggles (toimii tosi hyvin), SpeedTest -softa, Evernote, WeatherBug, Kaloer Clock, Task Manager, Shazam…ja toki Android Market tarjoaa noita sovelluksia vaikka kuinka piiiirun paljon.
Mutta nämä omia mielipiteita ja kuten tiedetään jokaisella ne ovat aina väh erilaiset :). Loistava kapistus joka tapauksessa!