Nokialta dual-SIM-puhelimia ja muita edullisia uutuuksia

Kuvassa: C1-00, C1-01, C1-02 ja C2-00

Kuvassa C1-00, C1-01, C1-02 ja C2-00.

Nokia on esitellyt markkinoille neljä uutta edullista puhelinta, jotka on suunnattu viehättämään erityisesti kehittyvien maiden asiakkaita. Mukana on kaksi niin sanottua dual-SIM-puhelinta, joista löytyy kaksi SIM-korttipaikkaa käyttöä helpottamaan. Uutuuksien hinnat pyörivät ennen veroja 30 ja 45 euron välillä.

Uutuuksista kolme ensimmäistä tunnetaan mallimerkinnällä Nokia C1 (C1-00, C1-01 ja C1-02). Kaikista vaihtoehdoista löytyy värinäyttö, taskulamppu, 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä, FM-radio ja kuuden viikon valmiusaika. Nokia C1-00 -malli on varustettu kolmikosta ainoana kahdella SIM-korttipaikalla. Kahdesta muusta mallista löytyy microSD-muistikorttipaikka, jonka lisäksi C1-01:ssä on vielä VGA-kamera.

Nokia C2 on niin ikään dual-SIM-puhelin. Sen tärkein etu C1-00:aan nähden on mahdollisuus pitää molemmat liittymät aktiivisina yhtä aikaa. Toinen SIM-paikka on sijoitettu laitteeseen niin, että sen vaihtaminen onnistuu puhelimen ollessa päällä. Kyseessä on melkoisen harvinainen ominaisuus, joka tekee puhelimen käytöstä tavallista vaivattomampaa. Nokia C2:n keskeisiä toimintoja ovat värinäyttö, GPRS, microSD-muistikorttipaikka, FM-radio ja musiikkisoitin.

Uutuuksista C1-02 ja C2 saapuvat kauppoihin vuoden viimeisellä neljänneksellä. Nokia C1-00 saapuu markkinoille jo heinä-syyskuussa ja C1-01 heti neljännen vuosineljänneksen alussa.

Lähde: Engadget

5 kommenttia

  1. Tuo dua-SIM kuulostaa kyllä varsin mielenkiintoiselta ominaisuudelta, jos tosiaan molempiin voi vastaanottaa puheluja. jotenkin vain kuvittelisin että operaattorit eivät moisesta Euroopassa tykkäisi.. mutta toivottavasti saavat ominaisuuden myös kalliimpiin puhelimiin

  2. Taskulamppu voisi olla muissakin kännyköissä kuin näissä kehitysmaakapuloissa.

  3. JeS: On ollut Samsungin Dual sim c5212 nyt puolisen vuotta käytössä kahdella liittymällä (tekstari ja puhelu), molemmat saunalahdelta ja hyvin on pelanu 🙂 Kalliimpi dual-sim puhelin on Samsungin B7722

  4. olen nyt käyttänyt Samsung c5212 melkein vuoden, ja on toiminut ongelmitta. Puheluita ja tekstiviestejä voi vastaanottaa ja lähettää kahdesta eri liittymästä. Liittymän voi valita ennen puhelua tai lähetystä.

    Jos Nokia tekisi dual-sim -businesspuhelimen qwerty-näppäimistöllä, kunnon kameralla ja toimivalla nettiselaimella, ostaisin heti.

    Soneran versio dual sim -puhelimesta on kaksi puhelinta, sama sim.

Kommentointi on suljettu!