Opera Mini keräsi iPhonella 2,6 miljoonaa käyttäjää kahdessa viikossa

Applen iPhonen vakioselaimena toimiva Safari on saanut varteenotettavan kilpailijan huhtikuussa App Storeen saapuneesta Opera Mini -verkkoselaimesta. Norjalaisyhtiön selain kohosi hetkessä App Storen latauslistojen kärkeen useissa maissa kuten Yhdysvalloissa, Iso-Britanniassa ja Suomessa. Tarkemmat luvut osoittavat, että Opera Minille on todella löytynyt kiinnostusta käyttäjien keskuudessa.

Operan ilmoituksen mukaan yhtiön selain keräsi kahden ensimmäisen viikon aikana peräti 2,6 miljoonaa käyttäjää. Suosiosta kertoo myös se, että huhtikuussa Opera Miniä käytettiin kolmanneksi eniten juurikin Applen kosketusnäyttöpuhelimella. Yhdysvalloissa menestys oli vieläkin parempaa, sillä iPhone nousi kertaheitolla käytetyimmäksi laitteeksi Opera Minin osalta.

Opera Minin vahvuuksiin lukeutuvat yhtenäinen käyttöliittymä eri alustojen välillä ja latausaikoja lyhentävä tekniikka, joka tekee selaimen käytöstä tehokasta hitaillakin verkkoyhteyksillä. Sen muita ominaisuuksia ovat sivuhistoria, suosikit, välilehdet ja hakutoiminto.

MobiiliBlogi testasi selaimen pian julkistuksen jälkeen. Videokatsaus on nähtävissä täällä.

Lähde: Opera

6 kommenttia

 1. Jonkun päivää oli käytössä, jonka jälkeen poistin ohjelman.
  Palasin Safariin.
  Mites muut?

  1. 2 ekaa testipäivää testailin ja puutteet tuli selväksi (todella avuton zoomi ja monesti teksteistä ei saanu mitää selvää ilman zoomia), sen koomin en ole käyttäny, aika räpellys oli. Ainoa kehuttava asia, nopeus hitaalla yhteyksillä, omalla wlanilla safari huomattavasti nopeampi, monet sano samaa

   Varteenotettavasta kilpailijasta en kyllä todellakaan puhuisi

   Mitähän noi luvut mahtaisi olla tänä päivänä? selvähän se oli, että sitä pikaisesti koitti todella moni iphonen käyttäjä

   appstoressa keskiarvo tällä hetkellä **½ ja sitä se on tosin ollu melkein alusta asti

 2. Vissiin kertoo toi luku jotakin safarin tasosta, tai sitten muuten vaan Operan ylivertaisuudesta mobiiliselaimena 😉

  1. kertoo tasosta sen verran, että ku koitti operaa ymmärsi miten loistava safari on

 3. Safari sukkaa niin pakko käyttää Operaa jos meinaa jollain tasolla selailusta nauttia, oli sitten käytössä mikä verkko tahansa. Tuo Ompun multitouch on yksi maailman suurimmista vitseistä. Suuremmaksi vitsiksi taitaa nousta vain itse Apple.

Kommentointi on suljettu!