Adoben uudella tekniikalla voi luoda näyttäviä digitaalilehtiä Applen iPadille

WIRED magazine on rakennettu Adoben uudella tekniikalla.

Ohjelmistotalo Adobe on löytänyt osittaisen ratkaisun yhtiön ja Applen väliseen kiistaan Flash-teknologiasta. Useimmilla lukijoistamme onkin varmastikin jo tiedossa, että Apple ei halua Flashillä kehitettyjä sovelluksia iPhone– ja iPad-mobiililaitteilleen. Ratkaisuna tähän Adobe on kehittänyt Digital Publishing Technologies -nimeä kantavan teknologian, jonka pitäisi täyttää Applen viimeisimmät vaatimukset mobiilisovellusten osalta.

Tekniikka ei ole vielä yleisesti saatavilla, mutta se tullaan liittämään osaksi Creative Suite 5 -pakettia. Uudella teknologiallaan Adobe pyrkii vastaamaan kehittäjien kasvavaan tarpeeseen luoda näyttävää grafiikkaa, kuten digitaalisia lehtiä, iPadin kaltaisille laitteille.

Adobe Digital Publishing Technologiesin toimivuudesta on saatu jo näyttävä esimerkki, sillä iPadin App Store -kaupan latauslistan kärkikahinoihin noussut WIRED magazine on toteutettu ohjelmistotalon teknologialla. WIRED:in digitaalilehdestä löytyy videomateriaalia, diaesityksiä ja 360 astetta kääntyileviä kuvia.

Adobe toivoo saavansa tekniikkansa pian kaikkien julkaisijoiden ulottuville. Tarkoituksena on myös laajentaa tukea iPadistä muihin laitteisiin.

Lähde: Adobe