Videolla uusi Apple iPhone 4

Odotuksien mukaisesti Apple esitteli eilen seuraavan sukupolven kosketusnäyttöpuhelimensa, joka tottelee nimeä iPhone 4. Se tarjoaa paljon mielenkiintoisia uudistuksia ja kyseessä onkin merkittävin päivitys amerikkalaisyhtiön puhelinmallistoon sitten alkuperäisen iPhonen.

Julkistuksen jälkimainingeissa toimittajat ja bloggaajat pääsivät hypistelemään Applen uutuuspuhelinta. Verkkosivusto IntoMobile on julkaissut muutaman videon iPhone 4:stä, joissa käsitellään pikaisesti laitteen rakennetta ja iOS 4 -mobiilialustaa. Videoissa käsitellään muun muassa moniajoa, kansioita, iBooks-sovellusta ja FaceTime-videopuheluita.

Apple iPhone 4:n merkittävimpiä ominaisuuksia ovat A4-suoritin, HSDPA, 802.11n WiFi, A-GPS, viiden megapikselin kamera, 720p-videotallennus, 16 tai 32 gigatavua tallennustilaa ja 3,5 tuuman kosketusnäyttö, jonka tarkkuus on huimat 960 x 640 pikseliä. Kokoa laitteella on 115,2 x 58,6 x 9,3 millimetriä ja painoa löytyy 137 grammaa.

31 kommenttia

 1. ja ei saa unohtaa 900mhz 3g taajuutta mikä vihdoin tuli!

  Hyvin menee vanha kytky alta pois ku toi luuri Suomeen myyntiin tulee, ai että näyttää sitten hyvältä, mustana toki pitää ostaa 🙂

 2. Itse tulen hankkimaan operaattorivapaana… hyvällä tuurilla jo kesäkuun viimeisellä viikolla laite käsissä. 🙂

 3. Vieläkö jaksaa siis Applen fanit syttyä tästäkin laitteesta?

  Mikä tässä tuntuisi olevan on ”se juttu” ? 🙂

  1. uudessa iphonessa the juttu on facetime

   mutta en tajua miksei tästä syttyisi? reso parani huomattavasti, ulkonäkö muuttui vähän, luuriin tuli todella tehokas prosessori, gyroskooppi, sen näkee mitä mahdollisuuksia se tuo tulevaisuudessa, 900mhz 3g, huomattavasti parempi kamera ja videokuvaus, 2 kameraa. olihan tossa ny jo aika liuta ja vielä pisteenä iin päälle nipistivät paksuudesta vielä 24% pois 🙂

   ja joo tiedetään monet noista on löytyny jo jonkun aikaa kilpailijoilta, mutta ku ei kukaan muu tarjoa parempaa kokonaisuutta ku apple 🙂

   1. Ainii ja akkukesto tosiaan parani mikä olikin odotettua ipadin akunkeston tietäen

   2. Facetime.. Ominaisuus joka on löytynyt muista puhelimista jo vuosia, ja jota kukaan ei ole käyttänyt eikä nähnyt tarpeelliseksi, löytyy nyt Iphonesta. Voisinhan videochattäillä koneellakin, mutta paljon mielummin mesettelen.

    Mutta onhan tuo ihan kiva laite

   3. Missaat hyvin nyt tän pointin facetimesta, ominaisuus tosiaan on löytyny muista puhelimista jo vuosia, tätä on tänään kovasti esille tuotu ja myös sitä, että kukaan ei niitä puheluita tee, mutta kattotaas mitä tulevaisuudessa tulee tapahtumaan 🙂

 4. Kyllä Applen taika ton markkinoinnin kanssa näyttää vielä toimivan. Varmasti ihan hyvä puhelin, mutta hinta tulee varmaan olemaan aivan järkyttävä ja kun lähes samat ominaisuudet on muidenkin valmistajien puhelimissa ja vielä edullisemmin, niin itseä ei kiinnosta sitten pätkän vertaa. Kyse ei ole siitä etteikö olisi rahaa ostaa, vaan siitä ettei viitsi maksaa turhasta. Omenoita voi ostaa lähimarketista erikseen. 😉

  1. hinta aivan järkyttävä? taasko tää alkaa? kun ostin 3gs se ei ollu yhtään kalliimpi kun esim n900 ja uus iphone ilmeisesti tulee hinnassa korvaamaan vanhan mallin, näin se on tietääkseni aina mennyt.

   maksaa turhasta?
   En vaan tajua tätä, jotku maksaa enemmän spekseistä, jotkut maksaa enemmän käyttömukavuudesta ja helppoudesta ym.

   Voithan sä mennä kauppaan ja ostaa sohvan ja hintaerot voi olla todella suuret, mutta ei se halvin varmaan parhaammalta tunnu makoilla

   Nyt kun tiedän mitä olen saanut vaihdettua iphoneen olisin ollut valmis maksamaan siitä enemmänkin 🙂

   Se mikä iphonessa viehättää ei näy paperilla! vaikka uuden iphonen myötä se näkyy kyllä sielläkin 🙂

   1. Eikö se ole niin että tuota saa vain soneran kytkynä, ja todella kalliilla sellaisella?

   2. jos n 550e on sinusta kallis niin sitten se on todella kallis, en tosin tiedä tulevan iphonen hintaa, mutta edellinen pyöri kalliimmillaan tuossa ja mielestäni ei ollu yhtään kallis, samaa hintaan meni ku edelliset luurini ja sain selkeesti enemmän, ku edellisissä luureissa

    vertailun vuoksi xperia x10 keskihinta myös tommone 550e

   3. eikö siinä jää kiinni tiettyihin operaattoreihin?

 5. Hintaseurannan mukaan noi 3GS:t maksaa yli 700€, joten eiköhän nuo omenat ole niitä hinnakkaimpia puhelimia, mitä markkinoilla on. Ja vaikka kätevä tuo iOS onkin käyttää niin väitän, ettei muutkaan käyttikset liian vaikeita ole nykyajan ihmisille käyttää.

  1. Todella harva varmaa ostaa ilman kytkyä iphonea, ku se o nimenomaa tarkotettu kytkypuhelimeksi, tai sitten tuo ulkomailta halvemmalla.

   Kalleimman mahdollisen iphonen saa soneralta hintaan 562e (vuoden kytky, kerralla maksettu koko luuri)

 6. Uutta oli ainostaan korkean PPI:n näyttö. Muu oli hypeä. Tästä se lähtee. R.I.P. iPhone

  1. Itse en ymmärrä tuota resohypettä. Mitä järkeä maksaa sellaisesta, mikä ei näy kuin suurennuslasilla? Eikö noissa muissakin huippupuhelimissa ole jo tarpeeksi hyvä reso.

   1. Resoluutiota ei ole koskaan liikaa. Uuden iPhonen PPI tarkkuus 326 on suunnilleen se arvo mitä kännykässä korkeintaan kannattaa käyttää (se ei ole liikaa). Jos halutaan suurempaa resoluutiota, niin tarvitaan suurempi näyttö samalla PPI arvolla. Esim. suhteella 1:2 5″ 720 x 1440 tai 4″ 600 x 1200 (vertaa iPhone 3,5″ 640 x 960 suhde 1:1,5)

   2. Eli ensi haukutaan kovaan äänen miten iphonessa on surkea reso ja sitten ku tulee ilmeisesti markkinoiden paras näyttö tarkkuus ni yhtäkkiä se onki huono uutinen? mitä ny oon lukenu uutisia ni sanovat, että ero on huikea ja näyttö on jotai mitä ei olla vielä nähty ja selkeesti markkinoiden paras, se ei edes tunnu näytöltä vaan joltain printatulta paperilta tms. Itse löydät varmasti vastaavia kommentteja ja paljon

    ”The general consensus on the Retina Display is that the screen is now one of the best, if not ‘the best’ on the market. Engadget themselves claimed that the screen was the best they’ve ever seen.”

    jään mielenkiinnolla odottamaan, että laadun saa omin silmin nähdä

   3. Jäitä hattuun. PPI-arvo on vain yksi näytön parametreistä. Mieleenkiintoista on nähdä kilpaileeko uuden iPhonen näyttö esim. Super AMOLED:in muissa asioissa (värit, kirkkaus yms.)

   4. Omasta mielestäni on aika kyseenalasta onko moisesta resosta juurikaan iloa ton kokosella näytöllä. Mielestäni noin suuri reso vaatisi ehdottomasti pitkälti yli 4″ näytön. Tuon kokoisella näytöllä menee aika tihrusteluksi, jos tuosta resosta oikeasti halutaan ottaa hyöty irti.

   5. Jos jättäisi ylimääräiset reunat pois, niin tuohon melkein mahtusi 5″ näyttö eli 57 x 114 mm, vertaa puhelimen koko 58,6 x 115,2. Samalla PPI arvolla päästäisiin kuten aiemmin mainitsin, niin suunnilleen 720 x 1440 resoihin. Kun joku tekee tällaisen puhelimen, niin laitan heti tilaukseen.

   6. Aivan sama onko näyttö noin tarkka. Vertailemalla vierekkäin varmaan huomaa jotain pienenpientä eroa, mutta so what. Minä en ole kiinnittänyt huomiota minkään kännyni resoon, eikä ole kiinnostanutkaan. Eikä kiinnosta nytkään, vaikka Apple yrittää todistaa maailmalle kuinka tarpeellista, mullistavaa ja mahtavaa tämä on.

 7. Täältä löytyy todellisia totuuden sanoja:

  ”What Nokia should learn from Apple keynotes”
  http://tinyurl.com/3ye2ouq

  Todella hyviä pointteja, vaikka tiedossa ovatkin. Linkissä summataan tämä Apple ilmiö todella hyvin.

  1. Lukekaa tuo kuitenkin avoimella mielellä, olitte missä leirissä tahansa. 🙂

 8. Jahas. Kummasti jo kuuluu iPhonen kuolonkorinaa.. No hyvä että pian päästään siitäkin lelusta.

  1. Vähän niinku ipadkin floppas? trust me toi uus iphone tulee myymään todella paljon, että joudut edelleen kärsiin 🙂

Kommentointi on suljettu!