Googlen ilmainen navigointi laajeni 11 uuteen maahan

Ohjelmistoyhtiö Googlen ilmainen navigointi on laajentunut kattamaan 11 uutta maata: Itävalta, Belgia, Kanada, Tanska, Ranska, Saksa, Italia, Alankomaat, Portugali, Espanja ja Sveitsi. Tässä vaiheessa mukaan ei vielä päässyt Suomi, mutta kuten olemme aikaisemmin uutisoineet, niin laajentuminen Pohjolaankin on odotettavissa. Suomi lienee tuettuna jo seuraavassa laajennusvaiheessa, sillä kuten hiljattain uumoiltiin, niin tanskalaiset pääsivät palveluun mukaan ensimmäisenä Pohjoismaana.

Google Maps Navigation -sovelluksen keskeisin ominaisuus on ääniohjaava autonavigointi. Yhtiö on panostanut palvelussaan helppokäyttöisyyteen, josta kertoo muun muassa puheentunnistus, joka on nyt saatavilla englannin ohessa ranskaksi, saksaksi, italiaksi ja espanjaksi. Sen avulla navigointikohteen voi kertoa puhelimelle ilman turhaa näpyttelyä, joka esimerkiksi ajon aikana on hankalaa.

Navigointipalvelu on saatavilla puhelimiin, joista löytyy vähintään Android-alustan 1.6-versio. Sovelluksen voi ladata itselleen Android Market -ohjelmistokaupasta.

3 kommenttia

  1. Koskakohan tähän goole maps mobili versioon on tulossa tuo pohjoismaiden laajennus??

  2. Timsu ei varmaan koskaan. On se perkele kun ei kunnollista ilmasta suomessa toimivaa navigointia oo androidille.

  3. Testattu sitä nyt on täällä Jyväskylässä HTC puhelimella ja se ei ihan toimi oikein,
    osaa kyllä neuvoa mutta kun tuli tilanne että tie ”pika tie” jakaantui alas tai eteenpäin, ja paikaan oli suora reitti kääntyessä oikealle, navi oli hiljaa, noh ei se mitään, tiesin minne mennä, mutta sitten kun oltiin lähellä määränpäätä niin outoa, tuli ohjeet peräkkäin … käänny läntee … käänny lounaaseen, ja vasta sitten käänny seuraavasta vasempaan…

    ehkä se vielä on nokian tasolla ( e52 ) jossa se toimii ihan mukavasti, vaikkain pieni näyttö

Kommentointi on suljettu!